Nogomet

VIDEO: Gremio nakon produžetaka prošao u finale, Pachuca u borbi za treće mjesto, Japanci peti

Luka Medić • utorak, 12.12.2017.
VIDEO: Gremio nakon produžetaka prošao u finale, Pachuca u borbi za treće mjesto, Japanci peti
Foto: EPA

Odigrana su dva susreta na Svjetskom klupskom prvenstvu. U polufinalnoj utakmici Gremio je s 1:0 slavio protiv Pachuce, dok je u susretu za peto mjesto Urawa bila bolja od Wydada s 3:2...

Započela je završna faza Svjetskog klupskog prvenstva, koji se ove godine igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U polufinalu u natjecanje su se uključili prvaci Europe i Južne Amerike, španjolski Real Madrid i brazilski Gremio. I dok će momčad iz Madrida sutra odigrati svoj meč, danas su na teren izašli Gremio i Pachuca. Brazilski klub tek je odigrao prvu utakmicu, a Pachuca je svoj nastup započela u četvrtfinalu. Prije tri dana nakon produžetaka meksički klub i prvak Sjeverne i Srednje Amerike slavio je protiv Wydada, ali tek nakon produžetaka, s 1:0. Sada je Pachuca ponovno odigrala 120 minuta, no ovog puta nije imala sreće. Gremio je slavio s 1:0 pogotkom Evertona u 95. minuti.

Početnih desetak minuta prošlo je bez većih prilika. Prva je ozbiljnije zaprijetila Pachuca, ali pokušaj Honde završio je pored vrata. Kako je utakmica tekla tako je Gremio preuzimao inicijativu. Pokušao je Edison u 20. minuti, no kao i Honda, i on je bio neprecizan. U prvom poluvremenu obje momčadi su igrale dosta oprezno, pazeći kako ne primiti gol. U prvih 45 minuta nijedna momčad nije uputila udarac u okvir gola.

U drugi dio susreta bolje ulazi brazilska momčad, no bez konkretnih prilika. Pachuca je pokušala preko Guzmana, ali ni on nije bio precizan. Gremio je ponovno živnuo kada je u igru ušao Everton. Kasnije će se to pokazati kao ključan potez, a do kraja regularnih 90 minuta ni jedni ni drugi nisu uspjeli postići pogodak pa je tako utakmica otišla u produžetke.

U petoj minuti produžetaka Gremio je prvi put uputio udarac u okvir vrata i lopta je završila u mreži nakon solo-prodora Evertona. Napadač brazilske momčadi primio je loptu nakon auta na lijevoj strani. Uz malo sreće prošao je svog čuvara, ušao u kazneni prostor, varkom je izbacio i drugog igrača Pachuce i s desetak metara pogodio je suprotnu stranu. Vratar meksičkog sastava Perez nije mogao ništa, pokušao je zaustaviti udarac, ali nije imao šanse. Gremio je stigao do vodstva.

Do kraja produžetaka Pachuca se nije oporavila od tog šoka, a dodatan udarac doživjela je u 110. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Guzman. Na kraju je Gremio mogao i povećati prednost, ali Everton nije uspio postići drugi pogodak na utakmici. Na kraju Brazilcima nije ni trebao taj drugi pogodak, pobjeda od 1:0 bila je dovoljna za prolazak za finale. U finalu će Gremio igrati protiv boljeg iz ogleda Al Jazire i Real Madrida, dok će poražena momčad igrati s Pachucom za treće mjesto.

Dodajmo kako je u susretu za peto mjesto japanska Urawa bila bolja od marokanskog Wydada s 3:2. Bila je to najefikasnija utakmica dosadašnjeg dijela turnira u kojoj je postignuto više pogodaka nego u preostala četiri susreta. Urawu je do pobjede predvodio Mauricio koji je postigao dva pogotka, dok je Kashiwagi dodao jednog. Za Wydad poentirali si El Haddad i Hajhoj. Urawa je tako turnir završila na petom mjestu, dok je Wydad šesti. Posljednje, sedmo mjesto, osvojio je Auckland koji je izgubio utakmicu prvog kola od domaćina Al Jazire. Sutra je na rasporedu drugi polufinalni dvoboj, dok se utakmica za treće mjesto, kao i finale, igraju u subotu, 16. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!