Nogomet

VIDEO: Real Madrid se pošteno ispromašivao, ali slavio protiv Al Jazire za ulazak u finale

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.12.2017.
VIDEO: Real Madrid se pošteno ispromašivao, ali slavio protiv Al Jazire za ulazak u finale
Foto: EPA

Real Madrid očekivano je prošao u finale Svjetskog klupskog prvenstva, ali puno teže od očekivanja. Protivnik u polufinalu bila je Al Jazira koju su Madriđani svladali 2:1...

Gremio i Real Madrid odlučit će o svjetskom klupskom prvaku. Nakon što su Brazilci u produžetku bili bolji od meksičke Pachuce, Real Madrid s 2:1 bio je bolji od domaćina Al Jazire, a konačan rezultat ipak ne pokazuje pravi odnos snaga. Madriđani su propustili nevjerojatan broj prilika, realizacija je potpuno zakazala, ali su ipak uspjeli izvući pobjedu.

Od prve minute na travnjaku su bili Luka Modrić i Mateo Kovačić. Modrić je na visokoj razini odradio svih 90 minuta i ujedno upisao asistenciju kod gola Cristiana Ronalda dok je Kovačić napustio igru u 68. minuti kada ga je zamijenio Lucas Vazquez.

Već u prvih deset minuta Madriđani su propustili niz prilika. Ronaldo je bio taj koji nikako nije uspio ugurati loptu u mrežu nakon akcija u kojima su dosta dobroga napravili Kovačić i Modrić.

Briljirao je vratar Khaseif koji je nizao obranu za obranom, a u 30. minuti činilo se da su Madriđani ipak došli do vodstva. Casemiro je poslao loptu u mrežu, ali uz pomoć VAR-a, suci su odlučili kako gol neće biti priznat zbog zaleđa Benzeme.

I nakon silnih promašaja Reala, uslijedila je kazna. U 41. minuti Boussoufa je proigrao Romarinha koji je prevario Hakima i svladao Keylora Navasa za neočekivano vodstvo Al Jazire.

Odmah na startu drugog dijela novi šok za Madriđane, ali trajao je kratko. Sijevnula je kontra domaćina, Mabkhout je poslao loptu u mrežu, ali zbog zaleđa pogodak nije priznat.

Madriđani su opasno pritisnuli i došli do poravnanja u 53. minuti kada je Modrić krasno proigrao Ronalda, a Portugalac lakoćom zabio za 1:1.

Nizali su Španjolci prilike, pogađali okvir gola i tek u 81. minuti poveli. U 80. je u igru ušao Gareth Bale i odmah nakon toga poslao loptu u mrežu za konačnih 2:1.

Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali niz promašaja se nastavio. Real Madrid tako je prošao u finale, ali dosta teže od očekivanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!