Vodeni sportovi

Anton Lončar na korak do polufinala na 200 leđno, Kromowidjojo uzela dva zlata

Branimir Korać • četvrtak, 14.12.2017.
Anton Lončar na korak do polufinala na 200 leđno, Kromowidjojo uzela dva zlata
Foto: EPA

Anton Lončar i drugog dana Europskog prvenstva u malim bazenima bio je najuspješniji Hrvat, ali ostao je ipak bez plasmana u polufinale...

Na 200 metara slobodno u kvalifikacijama je nastupio Filip Zelić i ostao daleko od finala. Isplivao je 1:48.72 što je bilo dovoljno tek za 45. mjesto te mu je finale pobjeglo za četiri sekunde.

Puno bolji nastup nije upisala niti mlada Lorena Jerebić koja je nastupila u kvalifikacijama na 50 delfin. I ona je ostala daleko od prolaza, zauzela je 43. mjesto s isplivanih 27.75, a za polufinale trebala je ići 26.30.

Anton Lončar nakon sjajnog rezultata na 200 leđno, ostao je četiri stotinke udaljen od polufinala na 100 leđno. U kvalifikacijama je bio 17. s 51.79 i kao prva rezerva čekao je polufinala, međutim nitko nije odustao i Lončar je završio nastup kao 17. u Europi.

U poslijepodnevnom programu dijeljene su i medalje, a na 200 slobodno zlatno odličje otišlo je u Litvu. Danas Rapšys bio je najbrži s 1:40.85 i daleko iza sebe ostavio Aleksandra Krasniha i Duncana Scotta.

Svjetski rekorder Marco Koch ostao je bez zlata na 200 prsno. U finalu je uspješniji bio Rus Kiril Prigoda koji je isplivao 2:01.11, od početka je bio u vodstvu, a Koch je u zadnjih 25 metara izvukao srebro prestigavši drugog Rusa Mihaila Dorinova.

Mađari nastavljaju briljirati na 400 mješovito, a nakon što je godinama tu odrađivao sjajan posao Laszlo Cseh, naslijedio ga je Peter Bernek koji je uzeo zlato. Srebro ide u Njemačku za Philipa Heintza, a bronca u Mađarsku Gergelyju Gyurti.

Još jedno zlato Mađarskoj osigurala je Katinka Hosszu koja je na 100 leđno slavila s 55.66, jedina je išla ispod 56 sekundi. Nizozemka Kira Toussaint bila je druga, a Ruskinja Maria Kameneva bila je treća.

Velika bitka vodila se u finalu na 100 leptir za plivače gdje su Talijani vodili borbu za zlato. Na kraju je najbrži bio Matteo Rivolta koji je tri stotinke iza sebe ostavio Piera Codiu.

Plivačice su odradile finale na 800 slobodno gdje su se do kraja za zlato borile Njemica Sarah Köhler i Mađarica Boglarka Kapas, a njemačka plivačica odnijela je pobjedu.

Za kraj programa Ranomi Kromowidjojo uzela je dva zlata, prvo na 50 leptir, a zatim na 4×50 mješovito.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!