Nogomet

Dinamo i Everton bez golova u drugom kolu League International Cupa

Sportnet • petak, 15.12.2017.
Dinamo i Everton bez golova u drugom kolu League International Cupa
Foto: FaH

Druga momčad Dinama ostvarila je dobar rezultat u drugom kolu i time osigurala jednu od prve dvije pozicije. Ono što još ide na ruku Dinamu je i činjenica da u slučaju remija ili pobjede u posljednjem kolu protiv Derby Countyja osvajaju skupinu i siguran prolaz u četvrtfinale...

PIŠE: Jan Šneler

U prvom dijelu obje ekipe imale su solidnih prilika, međutim treba iskreno reći kako je u tom periodu igre, Everton bio bolja momčad. Nekoliko puta je vratar Dinama Horkaš dobro reagirao i spašavao svoju momčad. U 33. minuti, Bolasie je i pogodio Dinamovu mrežu, međutim gol je nastupio nakon sviranog prekršaja.

U nastavku, Everton je još više pokušavao doći do pobjede koja bi ih ostavila u igri za prolazak dalje. U 55. minuti, Charsley je lijepo uposlio Hornbyja koji nije najspretnije reagirao i pospremio loptu u mrežu. Kod Dinama najaktivniji je bio Knežević koji se često nalazio u prilici, ali na žalost niti jedan njegov šut nije pronašao metu.

Prilično mirnu utakmicu začinio je sudac u 78. minuti. Prvo je pokazao žuti pa crveni karton Dinamovu igraču, da bi nakon razgovora s pomoćnicima i igračima shvatio da u pitanju nije drugi već prvi žuti karton. Ipak, u 87. minuti nije pogriješio. Cekici je dobio drugi žuti karton te je Dinamo posljednjih nekoliko minuta igrao s desetoricom u polju. Do kraja utakmice, Everton je imao još nekoliko prilika, ali niti jedna nije ozbiljnije ugrozila Dinamov gol.

U srijedu Modri igraju posljednju utakmicu grupne faze na turniru. Već smo naglasili kako Derby i Dinamo imaju 4 boda nakon dva odigrana kola, međutim Dinamo ima više zabijenih golova te bi bio u prednosti u slučaju jednakog broja bodova. U slučaju pobjede ili remija, Dinamo osvaja prvo mjesto i odlazi direktno u četvrtfinale. U slučaju poraza, gotovo sigurno Dinamo neće biti među dva najbolja drugoplasirana te bi time turnir za njih bio završen.

Premier League International Cup:
Dinamo II - Everton U23 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!