Nogomet

VIDEO: Ronaldo iz slobodnjaka za Realovu obranu titule prvaka svijeta, još jedan odličan nastup Modrića

Branimir Korać • subota, 16.12.2017.
VIDEO: Ronaldo iz slobodnjaka za Realovu obranu titule prvaka svijeta, još jedan odličan nastup Modrića
Foto: EPA

Real Madrid obranio je titulu svjetskog klupskog prvaka. U finalu je bio bolji od Gremija s 1:0 pogotkom Cristiana Ronalda iz slobodnog udarca. Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Luka Modrić koji je pogodio vratnicu i poput quarterbacka fantastično kontrolirao Realove napade...

Treći put u svojoj povijesti Real Madrid osvojio je naslov svjetskog klupskog prvaka kojima pridružuje i tri naslova interkontinentalnog prvaka kao preteču ovog natjecanja koje se održava svake godine od 2005. godine.

Madriđani su se tako izjednačili s Barcelonom koja također ima tri titule, ali za razliku od Barcelone koja je jednom poražena u finalu, 2006. godine od Internacionala (1:0), Madriđani su u svakom nastupu otišli do kraja i osvojili trofej.

Ove godine u očekivanom finalu igrali su protiv brazilskog Gremija koji je bio hendikepiran neigranjem svoje prve zvijezde Arthura, igrača kojeg želi upravo Real i Španjolci nisu imali težak posao.

Kao i u polufinalu protiv Al Jazire, Madriđani su se propisno ispromašivali i zahvaljujući svojoj nepreciznosti do kraja su strepili za rezultat i nisu mogli mirno odraditi završnicu.

U prvom poluvremenu Madriđani su dominirali, ali izuzev pokušaja vrlo raspoloženog Luke Modrića i Cristiana Ronalda, nisu imali ozbiljnije prijetnje prema Marcelu Groheu.

U nastavku susreta Real je vrlo brzo poveo. U 53. minuti dosuđen je slobodni udarac na 20-ak metara od gola Grohea, loptu je uzeo Ronaldo i kroz živi zid zabio za vodstvo. Odličan udarac Ronalda, ali i velika pogreška igrača u živom zidu koji su otvorili put lopti prema golu.

Deset minuta kasnije i Modrić je mogao biti među strijelcima. Luka je odlično gađao suprotni kut, Grohe je malo dirao loptu, ali dovoljno da je skrene u vratnicu i spriječi pogodak.

U završnici se Grohe istaknuo s dvije velike obrane pokušaja Ronalda i Balea, a Madriđani su ubrzo proslavili zasluženu, ali mora se reći i potpuno očekivanu titulu svjetskih klupskih prvaka.

Modrić je odradio svih 90 minuta i to jako dobro te još jednom bio jedan od ključnih igrača Zidaneove momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!