Ostali sportovi

Tin Srbić, Sandra Perković, vaterpolisti i reprezentacija u samostrelu najuspješniji u 2017. godini

Branimir Korać • utorak, 26.12.2017.
Tin Srbić, Sandra Perković, vaterpolisti i reprezentacija u samostrelu najuspješniji u 2017. godini
Foto: FaH

U tradicionalnom izboru sportaša godine u organizaciji Sportskih novosti Tin Srbić proglašen je najboljim sportašem, Sandra Perković odnijela je uvjerljivu pobjedu u konkurenciji sportašica, hrvatska vaterpolska reprezentacija najbolja je momčad, a reprezentacija u samostrelu ekipa godine...

Tradicionalni 66. izbor sportaša godine u organizaciji Sportskih novosti nije donio neka iznenađenje. Prema glasovima 356 novinara iz više od 60 redakcija najboljima su proglašeni Tin Srbić, Sandra Perković, vaterpolisti i ženska reprezentacija u samostrelu.

Sandra Perković odnijela je najuvjerljiviju pobjedu s čak 335 osvojenih glasova. Svjetska prvakinja i najbolja diskašica svijeta ujedinila je sve titule te potvrdila kako je definitivno jedna od najboljih atletičarki svijeta.

Perković je na Svjetskom prvenstvu u Londonu imala sve hice iznad 69 metara, apsolutno je dominirala i bila neuhvatljiva za sve ostale atletičarke na putu do osmog velikog zlata.

U konkurenciji najboljeg sportaša godine pobjedu je odnio Tin Srbić, novi svjetski prvak na preči koji je ujedno i najugodnije hrvatsko sportsko iznenađenje u 2017. godini. Srbić je imao žestoku konkurenciju u Luki Modriću, Sandru Suknu, Stipi Žuniću, Damiru Martinu, ali zlato iz Montreala moralo je biti nagrađeno.

Najbolja momčad je prema očekivanjima hrvatska vaterpolska reprezentacija koja se okitila titulom svjetskih prvaka. Vaterpolisti su također bili uvjerljivi ispred NK Rijeke i braće Sinković koji su promijenili disciplinu, no unatoč tome došli do srebrnog odličja na Svjetskom prvenstvu.

Najneizvjesnije je bilo u konkurenciji najbolje ženske ekipe gdje su pobjedu na kraju odnijele reprezentativke u samostrelu, aktualne svjetske prvakinje. S malom prednosti slavile su ispred rukometašica Lokomotive te stolnotenisačica Helene Dretar Karić i Anđele Mužinić.

Dodijeljene su i posebne nagrade među kojima i ona za fair play. Dobili su je nogometaši Ivanje Reke koji su se istaknuli poštenim činom u prvenstvenom dvoboju protiv Sloge Gredelj. Iako je bila riječ o vrlo važnom susretu, nakon što je priznat pogodak kojeg nije niti bilo (lopta je prošla pokraj vratnice), igrači Ivanje Reke krenuli su s centra i namjerno postigli autogol zbog kojeg su na kraju izgubili 3:2.

Nagradu za pothvat godine dobila je Dina Levačić koja je isplivala tri velika plivačka maratona u dužini od 104 kilometra dok je za potez godine nagrađen Anđelo Šetka koji je organizirao boravak u Splitu za djecu iz Vukovara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!