Zimski sportovi

Zubčić: "Staza je jako dobra, niti južina neće ništa promijeniti"

Petar Jenjić • četvrtak, 28.12.2017.
Zubčić: "Staza je jako dobra, niti južina neće ništa promijeniti"
Foto: Dejan Popek

U razgovoru za HRT skijaš Filip Zubčić i Voditeljica komunikacija Hrvatskog skijaškog saveza Ana Jelušić istaknuli su da će sljemenska staza spremno dočekati najbolje skijaše i skijašice svijeta u utrkama koje se održavaju 3. i 4. siječnja...

Crveni spust na Sljemenu, dan ranije od očekivanog, dobio je zeleno svijetlo za utrke muškog i ženskog Svjetskog kupa u slalomu koje će se održati 3. i 4. siječnja.

Sljemenska staza ima između 80 i 120 centimetara utabanog, kompaktnog snijega što je sasvim dovoljno da izdrži i eventualnu južinu. Da je staza dobra i da će izdržati sve nedaće potvrdio je u razgovoru za HRT i skijaš Filip Zubčić.

Odradio sam danas posljednji trening na Sljemenu i staza je jako dobra, ima puno snijega pa čak niti ova južina ništa neće promijeniti. Možda je bilo malo mekano jer je stvarno toplo, već je ujutro bilo plus pet, ali sve u svemu dečki su napravili sjajan posao."

Voditeljica komunikacija Hrvatskog skijaškog saveza Ana Jelušić kazala je kako još nije sve gotovo oko detalja pripreme staze: "Bitno nam je da kontrola FIS-a potvrdi utrku, a onda ćemo se dogovoriti oko detalja pripreme staze. Dogovoreno je da će se u ovom hladnom bloku koji dolazi prvo dobro zalediti. Voda ulazi u snijeg da se staza zaledi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni28.12.2017. u 15:37
    Koja je svrha organiziranja ove utrke? Jamačno da u Zagreb dođu turisti skijati? Obično se zbog toga organiziraju skijaške utrke, promocija skijališta koja dosta košta.. Naš Zagreb će skuriti milijune kuna bez veze, a toliko je životnih potreba...
    Jura Zeleni