Tenis

Tereza Mrdeža iznenadila treću nositeljicu kvalifikacija u Aucklandu

Dario Dodić • subota, 30.12.2017.
Tereza Mrdeža iznenadila treću nositeljicu kvalifikacija u Aucklandu

Hrvatska tenisačica Tereza Mrdeža uspješno je startala na turniru u Novom Zelandu, iznenadila je treću nositeljicu Viktoriju Golubić i plasirala se u polufinale kvalifikacija u Aucklandu...

Tereza Mrdeža je na najbolji mogući način otvorila nastup u kvalifikacijama za WTA turnir u Aucklandu. Hrvatska je tenisačica uoči meča smatrana autsajderom protiv treće nositeljice, Viktorije Golubić, ali je nakon velike bitke, poslije više od dva sata igre, stigla do pobjede i plasmana u polufinale kvalifikacija.

Nakon što u prvom gemu prvog seta nije iskoristila tri break-prilike, Tereza je u drugoj igri izgubila servis. Vratila se Hrvatica u petoj igri, ali tek na kratko jer već u idućem gemu Švicarka dolazi do novog breaka. Nije ga ispustila i sa 6:3 dolazi do očekivane prednosti u setovima.

Krenula je loše i u drugi set Tereza, ali ovog puta kraj je bio sretan. Set s čak sedam breakova otišao je na stranu hrvatske tenisačice, 7:5, bio je to početak velikog preokreta 227. protiv 115. igračice svijeta.

U trećem setu Golubić nije imala šanse. U drugom gemu Mrdeža dolazi do breaka, a zatim i do drugog u šestoj igri, za velikih 5:1. Vratila je jedan gem Švicarka, ali novim breakom Hrvatica dolazi do 6:2 i plasmana u polufinale kvalifikacija gdje je čeka Talijanka Deborah Chiesa, 195. tenisačica svijeta.

WTA Auckland, kvalifikacije, četvrtfinale:
Tereza Mrdeža (HRV) - Viktorija Golubić (ŠVI, 3) 3:6, 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!