Košarka

VIDEO: Dario Šarić ponovno sjajan, nosio Sixerse do pobjede u Arizoni

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2018.
VIDEO: Dario Šarić ponovno sjajan, nosio Sixerse do pobjede u Arizoni
Foto: EPA

Odigrani su posljednji susreti u NBA ligi u 2017. godini, a Dario Šarić imao je vrlo zapažen nastup u pobjedi Philadelphije u gostima kod Phoenixa gdje je bio među najboljim pojedincima susreta...

Philadelphia je odigrala vrlo dobru utakmicu u Phoenixu i predvođena još jednom raspoloženim Darijom Šarićem stigla je do pobjede 123:110. Šarić je nastavio odličnu formu i izjednačio učinak sezone u večeri nadigravši čuvare koji su se izmjenjivali na njemu.

Ponovno je šut funkcionirao i Šarić na najbolji mogući način zaključuje 2017. godinu. "Cijelo vrijeme na leđima nosimo teret toga da ne možemo završiti posao. U posljednje dvije utakmice ipak smo u četvrtoj četvrtini pokazali kako trebamo igrati, bili smo čvrsti i dovršili posao", istaknuo je Dario nakon susreta.

I u ovom susretu Philadelphia je imala visoku prednost, ali zakomplicirala dvoboj. Vodila je 73:55 da bi Phoenix napravio preokret u trećoj dionici, ali gosti su ipak uspjeli vratiti prednost na svoju stranu te u konačnici slaviti.

Prvi put nakon više od mjesec dana Philadelphia je odnijela pobjede u uzastopnim utakmicama, a Šarić je za 30 minuta ubacio 27 poena (5/8 za dva, 4/5 za tri, 5/5 slobodna) uz četiri skoka, tri ukradene lopte i dvije asistencije. Po 22 poena dodali su Joel Embiid (devet skokova, pet asistencija) i JJ Redick dok je Ben Simmons ubacio 21 poen uz devet skokova i šest asistencija.

Kod Orlanda Devin Booker ubacio je 32 poena uz šest asistencija i pet skokova, TJ Warren dodao je 28 poena, Tyson Chandler deset uz 11 skokova, a Dragan Bender za 22 minute tri poena (0/2 za dva, 1/1 za tri) uz dvije asistencije.

Indiana je odigrala lošu utakmicu protiv Minnesote, a posebno se to odnosi na startere koji su potpuno podbacili. Timberwolvesi su otvorili utakmicu sa 17:0, Pacersi su se malo oporavili nakon ulaska igrača s klupe da bi i na startu drugog dijela starteri sve prosuli i odveli svoju momčad u visok poraz.

U toj trećoj dionici koju su Timberwolvesi dobili s 38:20, svih svojih 13 poena ubacio je Bojan Bogdanović koji je ukupno odigrao 21 minutu, a za tih 13 poena šutirao je 1/1 za dva, 3/6 za tri te 2/2 s linije slobodnih bacanja dok je tome dodao dvije asistencije.

Utakmicu karijere kod Pacersa odigrao je Joe Young s 20 poena i pet skokova, a Domantas Sabonis uhvatio je 11 skokova. Kod Minnesote Jimmy Butler ubacio je 26 poena uz šest skokova i pet asistencija dok je Karl-Anthony Towns završio s 18 poena, 14 skokova i šest blokada.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Washingtonu gdje su Bullsi so samog kraja mučili Wizardse, ali domaćin je ipak uzeo pobjedu 114:110. Najzaslužniji za nju je Bradley Beal koji je bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije i u posljednjoj četvrtini vodio Wizardse do preokreta.

Beal je susret završio s 39 poena od čega 17 u zadnjoj dionici, a sjajnoj partiji dodao je i učinak na rubu triple-doublea s obzirom da je dodao i devet skokova i devet asistencija. John Wall ubacio je 21 poen uz šest skokova i devet asistencija, ali i loš šut 6/20 dok je Markieff Morris uhvatio 11 skokova.

Kod Bullsa Nikola Mirotić ubacio je 21 poen, a Kris Dunn dodao je 19 poena, 11 asistencija i sedam skokova.

Oslabljeni Los Angeles Lakersi poraženi su nakon dva produžetka u gostima kod Houston Rocketsa sa 148:142. Iako bez velikog broja igrača i s dosta onih koji nastupaju u G-League, Ivica Zubac nije dobio priliku i ostao je na klupi.

Rocketsi su produžetak izvukli tricom Geralda Greena 17 sekundi prije kraja susreta da bi u prvom produžetku imali pobjedu u rukama, ali s istekom vremena Brandon Ingram poslan je na liniju slobodnih bacanja, oba je ubacio i izborio drugi produžetak. Tamo je ipak do izražaja došla širina Houstona koji je slavio.

James Harden ubacio je 40 poena uz 11 asistencija, Chris Paul 28 poena uz deset asistencija i šest skokova, a Trevor Ariza 26 poena. Kod Lakersa Julius Randle završio je s 29 poena, 15 skokova i šest asistencija, Josh Hart s 26 poena i šest skokova, Kyle Kuzma s 23 poena i pet skokova te Tyler Ennis s 20 poena i 11 skokova.

Unatoč sjajnom nastupu velike trojke, Thunder je poražen od Dallasa 116:113. Nije pomoglo 38 poena, 15 skokova i 11 asistencija Russella Westbrooka, 25 poena Paula Georgea i 21 poen Carmela Anthonyja. Harrison Barnes na drugoj strani ubacio je 24 poena, Dennis Smith 19 uz šest asistencija, a JJ Barea ubacio je 12 poena uz 11 asistencija i sedam skokova.

NBA:
Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 110:123
Washington Wizards - Chicago Bulls 114:110
Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 90:107
Boston Celtics - Brooklyn Nets 108:105
Houston Rockets - Los Angeles Lakers 148:142 dva produžetka
Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 106:98
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 113:116
Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 96:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!