Rukomet

Duvnjak: "Koljeno je dobro", Červar: "Bilo bi bahato i neprimjereno da tvrdim kako ćemo uzeti zlato"

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.01.2018.
Duvnjak: "Koljeno je dobro", Červar: "Bilo bi bahato i neprimjereno da tvrdim kako ćemo uzeti zlato"
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je za Split gdje nastavlja pripreme za Europsko prvenstvo kojem je domaćin. Pred Linom Červarom i igračima završni je dio priprema i dvoboj protiv Crne Gore...

Domagoj Duvnjak priključio se pripremama i u Splitu hvatat će pravu formu za Europsko prvenstvo. Ozljeda je iza njega i jedva čeka početak.

"Koljeno je dobro, malo ga osjetim poslije napora, ali to je normalno. Ovdje sam, spreman sam, a na izborniku je da odluči kakva mi je uloga namijenjena."

"Utakmica protiv Crne Gore pokazat će gdje smo, naravno da idemo na pobjedu, ali najbitnije će biti da ostanemo svi zdravi i da se nitko ne ozlijedi."

"Jedva čekam početak Prvenstva i tu euforiju. Svi znamo da igramo pred domaćom publikom i dat ćemo sve od sebe."

Lino Červar zna da ima još uvijek puno posla i ne odbacuje borbu za zlatno odličje iako je svjestan da ga čekaju teški protivnici.

"Treću fazu odrađujemo u Splitu čemu se posebno veselim. 5. imamo kontrolnu utakmicu protiv Crne Gore, tu ćemo pokušati još više uključiti ove igrače koji su došli kasnije. Radit ćemo na uigravanju i nešto blaže na tjelesnoj pripremi. Ipak najveći fokus bit će na glavi, taktici, psihološkoj pripremi. Želim što prije osjetiti Split i tu atmosferu koja je iznimno pozitivna. Imamo još uvijek nekih nedostataka koje smo primijetili u dosadašnjem dijelu priprema te ćemo ih pokušati otkloniti. Nisam naivan i znam da će nam prva utakmica biti jako teška."

"Mi se borimo za vrh, to je točno, a naša igra će odlučiti gdje ćemo završiti. Bilo bi bahato od mene da sad tvrdim kako ćemo biti zlatni pored Francuske, Njemačke, Danske, to bi bilo neprimjereno."

Puno se očekuje i od Mirka Alilovića koji se vratio u reprezentaciji nakon propuštenog prošlog velikog natjecanja.

"Drugi dio priprema bio je fizički malo zahtjevniji, ali sve smo dobro odradili, živi smo, zdravi i spremni, idemo u Split gdje nas čeka taktička priprema za utakmice. Nije bilo blagdana i blagdanske euforije, ove godine ostavili smo ih sa strane jer nam je ovo velika prilika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!