Tenis

ATP Doha: Borna Ćorić prošao u drugo kolo parova, Thiem u drugo kolo singla

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.01.2018.
ATP Doha: Borna Ćorić prošao u drugo kolo parova, Thiem u drugo kolo singla
Foto: FaH

Na turniru u Dohi nositelji nisu razočarali i upisali su pobjedu. Dominic Thiem bio je bolji od Evgenija Donskoja dok je Fernando Verdasco preokretom svladao Dudija Selu...

Talentirani Grk Stefanos Tsitsipas uspješno je otvorio godinu i nakon što je prošao kvalifikacijski filter, u prvom kolu bio je bolji od Nijemca Floriana Mayera. Mayer je uzeo prvi set da bi se Tsitsipas vratio u završnici drugog i izborio treći. Tamo je Mayer krenuo s 2:0, međutim nije dugo izdržao, Grk je uspio poravnati na 2:2 i u samoj završnici doći do 0:40 i tri meč lopte. Iskoristio je treću i prošao u drugo kolo.

Fernando Verdasco sredinom drugog seta bio je u problemima i činilo se da će Dudi Sela doći do iznenađenja. Izraelac je vodio 6:4, 4:2, no tu se meč u potpunosti okreće, Verdasco osvaja narednih čak deset gemova i prolazi u drugo kolo.

S nastupom je počeo i prvi nositelj Dominic Thiem koji je krenuo pobjedom protiv Evgenija Donskoja sa 7:6, 6:3. Thiem je osvojio čak 92 posto poena nakon ubačenog prvog servisa i nije pružio previše prilika Donskoju. Posebno se to odnosi na drugi set koji je dobio bez problema uz dva breaka.

"Ovo je lijepa pobjeda protiv neugodnog protivnika i nakon dugog razdoblja bez mečeva. Dobro sam krenuo da bi susret postao neizvjestan u završnici prvog seta, no sve u svemu, zadovoljan sam svojom igrom u većem dijelu susreta", rekao je Thiem.

U konkurencija parova Borna Ćorić s Jan-Lennardom Struffom prošao je u drugo kolo pobjedom protiv srpske kombinacije Krajinović/Troicki i igrat će protiv prvih nositelja Jamieja Murrayja i Brune Soaresa.

ATP Doha, prvo kolo:
Nikoloz Basilašvili (Gruzija) - Thomas Fabbiano (Italija) 6:4, 6:3
Stefanos Tsitsipas (Grčka, Q) - Florian Mayer (Njemačka) 4:6, 7:5, 6:4
Fernando Verdasco (Španjolska, 7) - Dudi Sela (Izrael) 4:6, 6:4, 6:0
Dominic Thiem (Austrija, 1) - Evgeni Donskoj (Rusija) 7:6(3), 6:3
Andrej Rubljev (Rusija) - Cedrik-Marcel Stebe (Njemačka) 6:1, predaja Stebea

ATP Doha, prvo kolo parova:
Pablo Carreno Busta/Guillermo Garcia Lopez (Španjolska/Španjolska) - Paolo Lorenzi/Albert Ramos (Italija/Španjolska) 6:2, 7:6(4)
Borna Ćorić/Jan-Lennard Struff (Hrvatska/Njemačka) - Filip Krajinović/Viktor Troicki (Srbija/Srbija) 7:6(6), 6:4
Feliciano Lopez/Rajeev Ram (Španjolska/SAD, 3) - Malek Jaziri/Mousa Zayed (Tunis/Katar, WC) 7:5, 6:2
Jamie Murray/Bruno Soares (Velika Britanija/Brazil, 1) - Marcin Matkowski/Aisam Qureshi (Poljska/Pakistan) 3:6, 7:6(5), 10:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!