Zimski sportovi

Popović: "Jedino je pozitivno što sam došla do cilja, jedva čekam veleslalom", Štimac: "Ne mogu sa 17 godina očekivati čuda"

Branimir Korać, Slavko Boldin • srijeda, 03.01.2018.
Popović: "Jedino je pozitivno što sam došla do cilja, jedva čekam veleslalom", Štimac: "Ne mogu sa 17 godina očekivati čuda"
Foto: FaH

Jedine hrvatske predstavnice na Sljemenu danas, ostale su bez druge vožnje. Leona Popović zaostala je za vodećom čak sedam sekundi, a Ida Štimac nije završila utrku....

Popović nije briljirala i ostvarila je rezultat ispod onog očekivanog.

"To što sam došla do cilja je jedino pozitivno danas, na žalost. Staza je bila solidna, bilo je dosta kanala koji su na nekim mjestima bili čudni, ali nije bila tako loša."

Leona je odradila dosta skromnu utrku, no tvrdi kako to nije posljedica treme.

"Nije problem u tremi ili ranijim izlijetanjima nego jednostavno nisam u posebnoj slalomskoj formi. Puno bolje mi ide veleslalom i jedva čekam sljedeći veleslalomski nastup u Kranjskoj Gori. Na prošlom sam bila jako blizu ulasku u 30, u Courchevelu sam izletila, ali sam imala jako dobre prolaze. Baš se veselim sljedećem veleslalomu."

Ida Štimac za razliku od Leone nije uspjela završiti utrku iako ulazak nije bio loš.

"Ovo je neuspjeh, ali za mene i svojevrstan uspjeh jer je pristup i napad na stazu bio dobar, to je ono najvažnije. 'Haklala' sam, nagazila sam vrata u vendi, ali to se događa svima i samo je pitanje trena kada će vam se to dogoditi, ali zadovoljna sam jer me trema nije svladala niti malo. Ne postoji nikakav razlog da se neki sljedeći put ne odvezem dobro, posebno ako sam to dobro napravila prvi put."

"Na startu je staza malo mekša, ali s obzirom na broj, na drugim stazama rijetko kada ovako dobro izdrži. Ovo je super", prokomentirala je Ida i kvalitetu staze.

Za Idu je ovo bio prvi nastup u sljemenskoj utrci, ranije je nastupila kao predvozačica, a nikada još kao natjecateljica.

"Sretna sam, mlada sam još, ovo mi je prvi nastup na Sljemenu i prvi nastup u Svjetskom kupu uopće. Ne možemo očekivati čuda, imam 17 godina i cijeli život je ispred mene."

Nakon prvog nastupa, vrlo brzo uslijedit će i drugi.

"8. siječnja trebala bih nastupiti u Flachauu."

I Štimac je opčinjena Mikaelom Shiffrin.

"To je stvarno vanserijski. Trenutno je za klasu bolja od svih, ali možda je netko jednog dana uhvati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!