Košarka

VIDEO: Trojica Hrvata dvoznamenkasti, Šarić najefikasniji, Celticsi slavili protiv Cavsa, Curry za pobjedu Warriorsa

Branimir Korać • četvrtak, 04.01.2018.
VIDEO: Trojica Hrvata dvoznamenkasti, Šarić najefikasniji, Celticsi slavili protiv Cavsa, Curry za pobjedu Warriorsa
Foto: EPA

Vrlo bogata NBA noć je iza nas, niz odličnih utakmica i nastupi čak petorice hrvatskih košarkaša. Trojica su susret završili s dvoznamenkastim brojem poena, a samo je Dario Šarić upisao pobjedu...

Oslabljeni San Antonio Spursi bez Manua Ginobilija, Dannyja Greena, Kawhija Leonarda, Tonyja Parkera i Rudyja Gayja odigrali su ravnopravnu utakmicu s Philadelphijom. U konačnici Sixersi su ipak slavili sa 112:106.

Spursi su imali niz od 12 uzastopnih pobjeda protiv Philadelphije, međutim oslabljeni ovdje nisu uspjeli nastaviti seriju, dominirao je Joel Embiid koji je bio pod putnikom za nastup uoči susreta, međutim unatoč toj lakšoj ozljedi ruke, predvodio je svoju momčad. Dvoboj je prelomljen u završnici kada su Simmons i Redick u zadnje dvije minute serijom 7:1 odveli Philadelphiju do 110:104.

Ben Simmons ubacio je 26 poena uz pet skokova, Joel Embiid 21 poen uz 11 skokova, a JJ Redick 20 poena. Pridružio im se i Dario Šarić koji je za 29 minuta ubacio 15 poena (2/6 za dva, 2/4 za tri) uz sedam skokova.

Kod San Antonija Patty Mills ubacio je 26 poena dok je LaMarcus Aldridge dodao 24 poena uz 14 skokova.

Houston Rocketsi nisu imali na raspolaganju Jamesa Hardena, ali i bez njega su projurili do pobjede protiv Orlando Magica sa 116:98. Od početka je susret išao u jednom smjeru, Orlando je bio u podređenoj poziciji u velikoj mjeri zbog očajnog ulaska u susret Aarona Gordona i Evana Fourniera. Kasnije se domaćin pokušao vratiti, ali nije mogao.

U drugoj četvrtini Mario Hezonja jedno je vrijeme držao Magic u igri, no od početka drugog poluvremena Houston se potpuno odvojio i Orlandu više nije bilo spasa.

Orlando je tako upisao 12. poraz u zadnjih 13 utakmica, a ostao je i bez Jonathona Simmonsa koji je zbog problema s leđima napustio igru u drugoj četvrtini te se više nije vraćao na parket.

Gerald Green predvodio je Houston s 27 poena (7/10 trica) i šest skokova, Clint Capela dodao je 21 poen uz osam skokova dok je Chris Paul podijelio 13 asistencija. Kod Orlanda Gordon je ubacio 16 poena (7/23) uz osam skokova, a po 14 poena dodali su Elfrid Payton (pet osvojenih lopti) i Mario Hezonja (4/8 za dva, 2/6 za tri) koji je i uhvatio devet skokova te podijelio dvije asistencije.

Do pobjede nije došao niti Bojan Bogdanović koji je s Indiana Pacersima poražen u gostima kod Milwaukee Bucksa prilično uvjerljivo 122:101. Pacersi su i dalje bez Victora Oladipa i u seriji poraza, upisali su peti u nizu te nisu u onako dobrom ritmu kao na početku sezone.

Bojan Bogdanović odradio je 29 minuta i za to vrijeme ubacio 13 poena uz šut 5/8 za dva te 0/4 za tri poena i 3/3 s linije slobodnih bacanja čemu je dodao po tri skoka i asistencije.

Sjajnu utakmicu odradio je Giannis Antetokounmpo koji je odmarao u posljednjoj četvrtini, a već je imao na kontu 31 poen, deset skokova i pet asistencija. Khris Middleton dodao je 27 poena. Kod gostiju Domantas Sabonis ubacio je 24 poena, a Darren Collison 17.

Drugo poluvrijeme bilo je kobno za Phoenix Sunse u gostima kod Denver Nuggetsa. Sunsi su poraženi sa 134:111 u susretu u kojem su na poluvremenu imali vodstvo, ali u nastavku susreta domaćin se odvojio i visoko slavio.

Momčad iz Arizone imala je problema u dolasku u Denver, doputovala je tek oko 14 sati nakon čega je uslijedio transfer od zračne luke i praktički izlazak na teren svega nekoliko sati kasnije.

U novom porazu Sunsa Dragan Bender sudjelovao je s devet poena ponovno šutiraju samo i isključivo za tri poena, ovaj put 3/7. Tome je dodao četiri asistencije i dva skoka.

Gary Harris ubacio je 36 poena, Wilson Chandler dodao je 17 poena uz sedam skokova, a Trey Lyles 16 poena uz 11 skokova. Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 17 poena uz pet asistencija, a po 16 su dodali Marquese Chriss (pet osvojenih lopti) i Greg Monroe (deset skokova).

Težak poraz upisali su Lakersi koji su ugostili Thunder i izgubili čak 133:96. Nakon prve četvrtine ništa nije govorilo kako bi susret mogao ovako završiti, na semaforu je stajao 26:26, ali već do poluvremena Thunder je bio na granici od 20 poena prednosti.

U nastavku susreta razlika je samo rasla i domaćin je tonuo sve više. Ivica Zubac dobio je šest minuta kada je već bilo sve poznato i za to vrijeme nije ostvario gotovo nikakav učinak, promašio je jedan pokušaj za dva poena i izgubio jednu loptu.

Po 24 poena kod Oklahome ubacili su Paul George i Terrance Ferguson (6/9 trica), Carmelo Anthony dodao je 21 poen uz šest skokova, Russell Westbrook 20 poena uz 12 asistencija i šest skokova, a Raymond Felton podijelio je deset asistencija.

Kod Lakersa Kyle Kuzma ubacio je 18 poena, a Kentavious Caldwell-Pope 12 uz šest skokova.

Pobjedu su upisali Toronto Raptorsi koji su u gostima svladali Chicago Bullse sa 124:115, nanijeli Bullsima treći poraz u nizu, a sami upisali treću uzastopnu pobjedu. Još jedna izvrsna utakmica je iza DeMara DeRozana koji je nosio Raptorse do pobjede 35 poena i šest asistencija, a odlično ga je pratio Delon Wright s 25 poena, 13 skokova i pet asistencija. Bullsima nije pomogao vrlo dobar nastup Justina Holidaya (26 poena, trica 6/9), Laurija Markkanena (22 poena, 12 skokova) i Nikole Mirotića (20 poena, pet skokova).

U tijesnom dvoboju u New Yorku Brooklyn Netsi svladali su Minnesotu s 98:97. Koš za pobjedu deset sekundi prije kraja ubacio je Spencer Dinwiddie, a nakon toga Jimmy Butler nije bio precizan i Netsi su odnijeli pobjedu. Dinwiddie je ubacio 26 poena uz devet asistencija, a Joe Harris dodao je 17 poena. Kod poraženih Butler je ubacio 30 poena, Andrew Wiggins 17, a Karl-Anthony Towns 16 uz deset skokova.

Kao što je i predviđeno Isaiah Thomas nije igrao u Bostonu protiv svoje bivše momčadi. Primio je ovacije na predstavljanju, međutim kako je nastupio dan ranije protiv Portlanda, Tyronn Lue ga je poštedio.

Zato poštedu nije dobila druga zvijezda iz tog tradea, Kyrie Irving stajao je nasuprot svojoj nekadašnjoj momčadi i iako je bio dobro čuvan, dao je svoj obol u glatkoj pobjedi Bostona.

Ipak najupečatljiviji nastup kod Bostona imao je čovjek s klupe Terry Rozier koji je ubacio 20 poena dok su po 15 dodali Jayson Tatum (pet skokova) i Marcus Smart. Kod Cavsa večer za zaborav Kevina Lovea, Jaea Crowdera, Jeffa Greena i Dwyanea Wadea koji su kombinirano šutirali 8/44. LeBron James susret je završio s 19 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Tijesnu utakmicu odigrali su u Dallasu Mavericksi i Warriorsi, a Golden State odnio je pobjedu 125:122. Tricu za pobjedu tri sekunde prije kraja ubacio je Stephen Curry koji se nakon dobrog bloka Draymonda Greena našao sam na šutu i nije pogriješio.

Susret je završio s 32 poena, osam asistencija i pet skokova dok su po 25 poena dodali Kevin Durant (12 skokova i šest asistencija) i Klay Thompson (pet skokova). Kod Dallasa Wesley Matthews ubacio je 22 poena (7/10 trica) uz pet skokova, a Dwight Powell dodao je 21 poen uz osam skokova.

NBA:
Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 112:106
Orlando Magic - Houston Rockets 98:116
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 122:101
Denver Nuggets - Phoenix Suns 134:111
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 96:133
Chicago Bulls - Toronto Raptors 115:124
Brooklyn Nets - Minnesota Timberwolves 98:97
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 102:88
Washington Wizards - New York Knicks 121:103
Miami Heat - Detroit Pistons 111:104
Utah Jazz - New Orleans Pelicans 98:108
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 122:125

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!