Tenis

Borna Ćorić zaustavljen u četvrtfinalu, godinu dana mlađi Rus slavio u dva seta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.01.2018.
Borna Ćorić zaustavljen u četvrtfinalu, godinu dana mlađi Rus slavio u dva seta
Foto: FaH

Borna Ćorić nije uspio proći u polufinale turnira u Dohi. U četvrtfinalu poražen je od Andreja Rubljeva koji je odigrao dobar meč i slavio u dva seta...

Marin Čilić prošao je u polufinale u Puneu, no Borna Ćorić nije uspio ostvariti isti uspjeh u Dohi. Mladi hrvatski tenisač poražen je od još mlađeg Rusa Andreja Rubljeva koji je slavio za sat i pol igre sa 6:3, 7:5.

Rubljev je slavio protiv Ćorića i na kraju prošle sezone kada je u polufinalu Next Gen Finalsa u Milanu bio uspješniji s 4:1, 4:3, 4:1.

Rus je iskoristio Ćorićeve probleme na servisu, Borna je imao osam dvostrukih servis pogrešaka, 55 posto ubačaja prvog servisa i spasio je samo jednu od četiri break prilike. S druge strane samo jednom je oduzeo servis Rubljevu i to u drugom setu kada je i poveo s 4:2.

Upravo taj dobar ulazak u drugi set davao je nadu da bi Borna mogao do polufinala, imao je tih 4:2, ali vrlo brzo izgubio je svoj servis, Rubljev se ekspresno vratio i u završnici seta još jednim breakom stigao do pobjede.

Prvi set Rubljev je riješio dosta brzo, poveo je s 3:1, nakon toga spasio jednu break loptu do koje je Ćorić došao nakon 40:0 i do kraja seta nije ispuštao prednost.

Drugi set donio je to Bornino vodstvo, nakon toga Rubljev je stigao do preokreta i u konačnici odnio pobjedu koja mu je donijela prolaz u polufinale.

Mladi Rus igra dobro i mogao bi doći do svoje druge turnirske titule nakon što je prvu osvojio prošle godine u Umagu gdje je svladao u finalu Paola Lorenzija.

ATP Doha, četvrtfinale:
Andrej Rubljev (Rusija) - Borna Ćorić (Hrvatska) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!