Tenis

WTA Brisbane: Sasnovič u drugom finalu karijere, Svitolina nakon drame svladala Pliškovu

Sportnet • petak, 05.01.2018.
WTA Brisbane: Sasnovič u drugom finalu karijere, Svitolina nakon drame svladala Pliškovu
Foto: EPA

Veliko iznenađenje priredila je Aliaksandra Sasnovič koja je svladala sedmu nositeljicu i 16. igračicu na svijetu, Anastasiju Sevastovu...

PIŠE: Jan Šneler

Aliaksandra Sasnovič dosta se mučila u petom gemu na svom servisu te su mnogi pomislili kako neće uspjeti duže izdržati protiv Sevastove. Ipak, ona ne samo da je dobila taj gem već je oduzela Latvijki servis u sljedećem gemu. Na njenu žalost, sreća nije dugo potrajala i već u sedmom gemu, Sevastova vraća stvari na početak.

Set je otišao do tie-breaka u kojem Bjeloruskinja u maniri top igračica igra odlično i osvaja ga rezultatom 7:3. U drugom setu plijenila je mirnoća kojom je igrala i iskusno uzimanje servisa u devetom gemu. Na kraju, bez većih problema osvojila je set sa 6:4 i prošla u finale u kojem ima šansu doći do svog prvog WTA naslova.

Odličan meč drugog polufinala pružile su Svitolina i Karolina Pliškova. Prvi set bio je prepun preokreta. Pliškova je otvorila briljantno, dva puta oduzela set protivnici i imala 4:0 i servis. Svitolina se nije predala, iako je bila u doista teškoj poziciji te je već u petom gemu vratila jedan break. Drugi je došao u sedmom gemu, a da ovaj set postane noćna mora Pliškovoj pobrinula se trećim breakom, u jedanaestom gemu.

Set je okončala sigurnim i odlučnim serviranjem i osvajanjem seta 7:5. Drugi set bio je nastavak drama iz prvog. Svitolina rano radi break i vodi 3:1 a korak do pobjede dolazi u sedmom gemu kada ponovno oduzima servis i odlazi na 5:2. Iako je servirala za meč, Pliškova joj upravo taj servis oduzima. Svitolina ponovno servira za meč, no Pliškova igra odlično, ostvaruje tri break šanse i treću iskorištava te vraća rezultat u egal.

Gledatelji se sigurno ne mogu požaliti na nedostatak drame jer ponovno dolazi do breaka u sljedećem gemu. Svitolina još jednom, čak šesti put u meču oduzima servis Pliškovoj i ponovno, drugi puta servira za meč. Iako ne iskorištava prve dvije meč lopte, treću je uspješno realizirala i slavila sa 7:5 7:5.

WTA Brisbane, polufinale:
Anastasija Sevastova (Latvija) - Aliaksandra Sasnovič (Bjelorusija) (3)6:7 4:6
Elina Svitolina (Ukrajina) - Karolina Pliškova (Češka) 7:5 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!