Tenis

Švicarska treći put u povijesti trijumfirala na Hopman Cupu

Mihaela Bradovski • subota, 06.01.2018.
Švicarska treći put u povijesti trijumfirala na Hopman Cupu
Foto: EPA

Švicarska je u finalu Hopman Cupa bila bolja od Njemačke i tako treći put u povijesti osvojila ovo natjecanje. Do titule su je vodili Roger Federer i Belinda Benčić...

Kao pripremu za nastup na Australian Openu, Roger Federer i Belinda Benčić izabrali su Hopman Cup i nastup završili s osvojenim trofejem. Neki će ga nazvati kao neslužbeno svjetsko prvenstvo timova, a Švicarskoj je ovo treća titula.

Prvu su donijeli još 1992. godine Manuela Maleeva i Jakob Hlasek koji su bili bolji od Čehoslovačke u finalu s 2:1, a drugu su osigurali Martina Hingis i Roger Federer 2001. godine finalnom pobjedom protiv SAD-a također s 2-1.

Istim rezultatom ove godine u finalu je svladana Njemačka, a oba boda Švicarskoj donio je Roger Federer koji je slavio u singlu i u paru.

Embed from Getty Images

U singlu je bio bolji od Alexandera Zvereva u tri seta i to nakon što je izgubio prvi set sa 7:6. Poslije toga apsolutno je dominirao i sa 6:0, 6:2 napravio preokret i donio Švicarskoj prvi bod.

Nakon pobjede Federera, Njemačka više nije imala pravo na krivi korak i Angelique Kerber morala je svladati Belindu Benčić. To je na kraju i uspjela te je slavila sa 6:4, 6:1.

Odluka je pala u konkurenciji parova, igrala su se dva skraćena seta koji su na kraju okončani pobjedom Federera i Benčić s 4:3(3), 4:2.

Hopman Cup, finale

Švicarska - Njemačka 2:1

Roger Federer - Alexander Zverev 6:7, 6:0, 6:2
Belinda Benčić - Angelique Kerber 4:6, 1:6
Federer/Benčić - Zverev/Kerber 4:3, 4:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!