Nogomet

Emery: "Nitko mi nije rekao da ću morati otići ako ne izbacimo Real Madrid"

Branimir Korać • nedjelja, 07.01.2018.
Emery: "Nitko mi nije rekao da ću morati otići ako ne izbacimo Real Madrid"
Foto: EPA

PSG i Real Madrid definitivno su najjači par osmine finala Lige prvaka, a trener Parižana Unai Emery s nestrpljenjem čeka ove dvoboje u kojima će pokazati koliko je PSG jak...

Emery ne osjeća pritisak uoči ovih susreta i tvrdi kako nije dobio ultimatum prema kojem mora izbaciti Madriđane. Svjestan je svega što nose susreti protiv Madriđana, no ne osjeća pritisak već odgovornost.

"Nitko mi nije rekao da ću morati otići ako ne izbacimo Real Madrid, živim u sadašnjosti. Već sam igrao utakmice koje su bile jednako važne, ovdje je samo veća medijska zainteresiranost. Uvijek me pitaju o pritisku, ali moj odgovor je uvijek isti, pritisak ne osjećam, ali osjećam odgovornost da momčad pripremim što je bolje moguće. Bit ćemo u središtu pozornosti nogometnog svijeta, jedva čekam te susrete da pokažemo snagu PSG-a."

Želja Emeryja je dovesti PSG na vrh Europe, no svjestan je da prvo mora uhvatiti korak s onim najvećim klubovima među kojima je i Real Madrid.

"Real Madrid osvajao je 12 puta naslov prvaka Europe dok je PSG relativno novi klub stvoren 1970. godine fuzijom dva kluba. Novi vlasnici stvorili su jaki PSG kojeg zanima i sportska i ekonomska strana, ne samo ekonomska. Želimo biti blizu onim najvećim europskim klubovima, zatim ih dostići i na kraju prestići. Ovakav dvoboj protiv Real Madrida prilika nam je za korak dalje i da pokažemo kako rastemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!