Tenis

Julia Goerges nastavila sjajan niz i stigla do treće uzastopne titule

Mihaela Bradovski • nedjelja, 07.01.2018.
Julia Goerges nastavila sjajan niz i stigla do treće uzastopne titule
Foto: EPA

Njemica Julia Goerges pobjednica je WTA turnira u Aucklandu. Gorges je tako upisala čak 14. uzastopnu pobjedu i osvojila treći turnir u nizu...

Posljednjih mjeseci Julia Goerges igra u životnoj formi i niže pobjede. Od poraza u drugom kolu Pekinga protiv Barbore Strycove početkom listopada, niže samo pobjede i osvojila je turnire u Moskvi, Zhuhaiju i Aucklandu.

Ono što je posebno impresivno, u toj seriji pobjeda Njemica je izgubila samo dva seta i to u polufinalu Moskve protiv Natalije Vihljanceve te u prvom kolu Aucklanda protiv Monice Puig.

U finalu je igrala protiv Caroline Wozniacki i samo potvrdila sjajnu formu. Slavila je sa 6:4, 7:6 u meču u kojem je u oba seta odmah stigla do breaka i dok ga je u prvom zadržala do kraja, u drugom je Wozniacki uspjela poravnati na 4:4 i doći do tie-breaka. Tamo je Goerges bila bolja sa 7:4 i uzela titulu.

Embed from Getty Images

"Osjećam se fantastično, ne samo zbog pobjede već i zbog konstante u igri koju imam posljednjih tjedana. Zbog toga sam posebno ponosna i uživam u svakom trenutku", istaknula je Njemica.

Goerges je za 90 minuta na terenu pogodila 41 winner i imala samo 23 neprisiljene pogreške te je meč imala potpuno pod kontrolom.

WTA Auckland, finale:
Julia Goerges (Njemačka, 2) - Caroline Wozniacki (Danska, 1) 6:4, 7:6(4)

WTA Auckland, finale parova:
Sara Errani/Bibiane Schoofs (Italija/Nizozemska) - Eri Hozumi/Miyu Kato (Japan/Japan, 1) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!