Tenis

Andy Murray na operaciji kuka, povratak tek uoči travnate sezone

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.01.2018.
Andy Murray na operaciji kuka, povratak tek uoči travnate sezone
Foto: EPA

Nakon neuspješnog pokušaja povratka tenisu, Andy Murray završio je na operacijskom stolu gdje je izvršena operacija kuka. Oporavak će trajati nekoliko mjeseci, a Murray se nada nastupu na Wimbledonu...

Prva dva Grand Slam turnira sezone izgubljena su za Andyja Murrayja, a pokušat će nastupiti u Wimbledonu ukoliko se dotad oporavi od operacije kojoj je podvrgnut.

Prošle sezone imao je velikih problema s ozljedama i sezonu je završio nakon poraza u Wimbledonu od Sama Querreyja, a pokušaj povratka tenisu nije bio uspješan. Murray se pripremao za novu sezonu, osjećao konstantne bolove u desnom kuku, a kada je shvatio da tako ne može izgurati tešku sezonu i biti konkurentan, odlučio se za odlazak na operaciju.

Operacija je izvršena u bolnici u Melbourneu, protekla je dobro i pred Britancem je sada dugačak put oporavka. Koliko će on trajati, teško je za prognozirati, ali Murray si je stavio cilj nastupa u Londonu.

"Nisam završio s tenisom, ponovno ću biti konkurentan i na najvišoj razini. Vrlo sam optimističan oko budućnosti, kirurg je vrlo zadovoljan kako je sve proteklo", poručio je Murray.

Murrayju ovo nije prva operacija nakon koje se vraća, krajem 2013. godine bio je podvrgnut operaciji donjeg dijela leđa da bi nakon toga došao i do svjetskog broja jedan.

"Plan mi je vratiti se za travnatu sezonu, ali sigurno neću žuriti. Neću si dozvoliti preran povratak kao što sam to već činio", kaže Škot.

"Iako sam imao problema s kretanjem, u Brisbaneu sam bio ravnopravan igračima iz Top 50. U Wimbledonu sam došao do četvrtfinala iako sam jedva hodao i stoga ako se vratim na 95 posto spremnosti, siguran sam da će to biti sasvim dovoljno za najveće domete."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • matcky9608.01.2018. u 22:52
    Sretno Andy!
    matcky96