Nogomet

Ribery: "Trebao sam osvojiti Zlatnu loptu 2013., ali Francuska je stala uz Ronalda"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.01.2018.
Ribery: "Trebao sam osvojiti Zlatnu loptu 2013., ali Francuska je stala uz Ronalda"
Foto: EPA

Franck Ribery i dalje žali što nije u svojoj sezoni života uspio doći do titule najboljeg igrača, Cristiano Ronaldo odnio je pobjedu, prema mišljenju Riberyja nepravedno...

Franck Ribery prije četiri godine bio je legitiman kandidat za osvajanje Zlatne lopte, međutim unatoč briljantnoj sezoni, nije uspio. U sezoni 2012/2013 upisao je 11 golova i 23 asistencije u njemačkom prvenstvu, osvojio je Ligu prvaka te trostruku krunu u Njemačkoj, no na kraju je završio tek kao treći iza Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Ribery smatra kako su francuski mediji tu značajno zakazali i nisu mu pružili podršku.

"Te godine trofej mi je ukraden, osvojio sam sve što se moglo osvojiti, igrao odlično i stvarno nije moglo bolje od toga. Međutim nisam imao svoju državu iza sebe, svojim očima vidio sam kako francuski mediji pišu da Cristiano Ronaldo treba osvojiti Zlatnu loptu. Zar bi portugalski mediji ikada napisali da bi trofej trebao osvojiti Ribery, a ne Ronaldo? Naravno da ne bi", smatra Ribery.

Kao glavni razlog zašto nije dobio podršku francuskih medija, Ribery vidi Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine gdje se u francuskim redovima događalo stvarno puno toga ružnoga, a žrtveno janje bio je Ribery.

"2010. godine trebali su nekoga koga bi okrivili i svi u Francuskoj bili su uvjereni da sam ja problem, pa čak i moji roditelji. Nikada neću zaboraviti ponašanje i pisanje dijela medija, to je ožiljak koji ću uvijek nositi", dodaje Ribery.

Inače, 2013. godine Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu s četiri posto glasova više od Riberyja ispred kojeg je bio i Messi s nešto više od jednog postotka više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!