Košarka

VIDEO: Bojan Bogdanović ponovno na parketu, Pacersi uz njegovu pomoć razbili Buckse

Branimir Korać • utorak, 09.01.2018.
VIDEO: Bojan Bogdanović ponovno na parketu, Pacersi uz njegovu pomoć razbili Buckse
Foto: EPA

Kratko je trajala pauza za Bojana Bogdanovića, nakon što je propustio prošlu utakmicu zbog lakše ozljede, vratio se na parket i Pacersi su odmah glatko slavili protiv vrlo teškog protivnika...

Bojan Bogdanović vratio se na parket nakon jedne utakmice pauze zbog lakših problema s ozljedom nožnog zgloba. Protiv Milwaukee Bucksa krenuo je u petorci i odradio dobar posao u pobjedi Indiane 109:96.

Pacersi su imali sjajan ulazak u utakmicu, vrlo brzo stigli su do ogromne prednosti i već nakon prve dionice vodili su 37:16. Bucksi su u prvih 17 minuta imali već 13 izgubljenih lopti i sve što su uspjeli napraviti do kraja susreta, bilo je smanjenje zaostataka na konačnih minus 13.

"Obrambeno smo sjajnu ušli u utakmicu i radili smo veliki pritisak prema lopti. To je na kraju odlučilo pobjednika", kaže Nate McMillan.

U njegovom sastavu čak sedmorica završili su s dvoznamenkastim brojem poena, a istaknuli su se Domantas Sabonis sa 17 poena i deset skokova, po 15 poena dodali su Thaddeus Young (osam skokova), Myles Turner (šest skokova) i Victor Oladipo (pet asistencija). Bogdanović je za 22 minute ubacio 11 poena (3/4 za dva, 1/3 za tri) uz dva skoka i četiri asistencije.

Kod poraženih Khris Middleton ubacio je 19 poena uz pet skokova dok je Giannis Antetokounmpo dodao 17 poena i sedam skokova.

Los Angeles Clippersi ponovno su bez Blakea Griffina i Miloša Teodosića, ali unatoč tome stigli su do pobjede protiv Atlanta Hawksa. Slavili su 108:107, a pobjedničku tricu devet sekundi prije kraja ubacio je CJ Williams. Kod Clippersa Lou Williams ubacio je 34 poena, a DeAndre Jordan 25 poena uz 18 skokova. Kod Hawksa Taurean Prince bio je na 20 poena, Dennis Schroder 18, a Ersan Ilyasova 13 poena uz 13 skokova.

Dramatično je bilo u dvoboju Netsa i Raptorsa, a Raptorsi su odnijeli pobjedu u produžetku 114:113. Toronto je mogao do pobjede u regularnom dijelu, ali domaćin se vratio i izborio produžetak, a da stvar bude još gora po Raptorse, ostali su u završnici i bez Kylea Lowryja zbog ozljede.

Lowry je u produžetku prilikom napadačkog skoka nezgodno pao, pokušao se dići, ali vrlo brzo se u bolovima vratio na parket. Zbog ozljede leđa nije se više vraćao u igru i tek će biti poznato koliko će pauzirati.

Kod pobjednika DeMar DeRozan ubacio je 35 poena uz šest asistencija, Jonas Valančiunas dodao je 21 poen i 13 skokova, Lowry 18 poena, 11 asistencija i pet skokova, a Serge Ibaka 11 poena, 12 skokova i šest blokada. Kod poraženih Spencer Dinwiddie ubacio je 31 poen uz osam asistencija i pet skokova, Allen Crabbe 20 poena uz sedam skokova, a Rondae Hollis-Jefferson 14 poena uz 17 skokova i pet asistencija.

San Antonio Spursi u posljednjoj četvrtini slomili su u gostima otpor Sacramento Kingsa. U zanimljivom dvoboju slavili su sa 107:100, a domaćin ima za čim žaliti. Vodio je tijekom najvećeg dijela susreta, imao dvoznamenkastu prednost, ali Spursi su se uspjeli vratiti i na kraju slaviti.

Ključnu ulogu u ovoj pobjedi imali su LaMarcus Aldridge s 31 poenom i 12 skokova te Davis Bertans s 28 poena i tricom 6/9. Kod Kingsa Willie Cauley-Stein ubacio je 22 poena uz devet skokova, po 16 poena dodali su Garrett Temple (šest skokova) i Bogdan Bogdanović (pet skokova, pet asistencija), a 11 poena uz deset asistencija De'Aaron Fox.

Zanimljiv dvoboj odigran je u Oaklandu gdje su Warriorsi nadigrali Nuggetse i slavili sa 124:114. Još jedna utakmica bez Kevina Duranta, ali i još jedna pobjeda za Golden State koji je iskontrolirao susret iako je Denver opasno prijetio i u posljednjoj četvrtini uspio uhvatiti priključak.

Stephen Curry bio je raspoložen i ubacio je 32 poena (5/10 trica) uz devet asistencija, a Draymond Green dodao je 23 poena, pet skokova i deset asistencija. Kod Nuggetsa po 22 poena upisali su Nikola Jokić (12 skokova, 11 asistencija) i Gary Harris, a po 21 poen Jamal Murray (šest asistencija) i Trey Lyles (pet skokova).

Teško su stradali Cleveland Cavaliersi koji su pregaženi u Minneapolisu sa 127:99. Timberwolvesi su u završnici treće dionice imali nevjerojatnih 41 razlike, a Cavsi bez raspoloženih igrača iz startne petorke nisu imali nikakve šanse. LeBron James ubacio je samo deset poena (4/8) i imao minus 39 u rubrici plus/minus što mu je jedan od najlošijih učinaka karijere.

Andrew Wiggins predvodio je pobjednika s 25 poena i šest skokova, Jimmy Butler dodao je 21 poen, osam skokova i devet asistencija, Karl-Anthony Towns 19 poena i 12 skokova, a Taj Gibson 16 poena i 13 skokova.

Kod Cavsa Jeff Green bio je na 22 poena, a Kyle Korver ubacio je 19 poena uz pet asistencija.

Oslabljeni Houston Rocketsi bez Jamesa Hardena slavili su u Chicagu s po 24 poena i devet asistencija Chrisa Paula i Erica Gordona, a Pelicansi su bili bolji od Pistonsa na krilima 30 poena i deset skokova Anthonyja Davisa.

NBA:
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 109:96
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 113:114 produžetak
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 127:99
New Orleans Hornets - Detroit Pistons 112:109
Chicago Bulls - Houston Rockets 107:116
Sacramento Kings - San Antonio Spurs 100:107
Los Angeles Clippers - Atlanta Hawks 108:107
Golden State Warriors - Denver Nuggets 124:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!