Tenis

Donna Vekić nadigrala mladu Čehinju u borbi za četvrtfinale Hobarta

Branimir Korać • utorak, 09.01.2018.
Donna Vekić nadigrala mladu Čehinju u borbi za četvrtfinale Hobarta
Foto: EPA

Donna Vekić nastavila je s dobrim igrama na WTA turniru u Hobartu gdje je upisala još jednu pobjedu. Ovaj put bolja je bila od Markete Vondroušove koju je svladala s dva puta po 6:4...

Nakon što je u prvom kolu bila bolja od Tatjane Marije koju je tjedan dana ranije svladala Mirjana Lučić-Baroni, u drugom kolu nadigrala je Marketu Vondroušovu koju je prošli tjedan svladala i Petra Martić.

Donna Vekić odradila je još jedan dobar meč i može biti zadovoljna formom uoči Australian Opena, u ova dva meča pokazala je napredak u odnosu na prošli tjedan kada je poražena od svoje "crne mačke" Kirsten Flipkens.

Vekić je protiv Vondroušove za pobjedu trebala sat i pol, a ulazak u meč bio je odličan te je odmah stigla do prednosti 3:0. U nastavku seta Vondroušova se dva puta vratila iz breaka zaostatka, ali treći break bio je koban, došao je kod 5:4 i Donna je uzela prvi set.

Embed from Getty Images

U drugi set bolje je ušla Čehinja koja je napravila break za 2:1 i imala 40:0 na svom servisu za potvrdu breaka, ali tu se Vekić budi, uzima servis protivnici i s četiri uzastopna gema dolazi do preokreta.

Na servisu za meč bilo je problema, nije uspjela uzeti taj gem, ali na reternu je bila bolja i stigla do 15:40, realizirala drugu meč loptu i prošla u četvrtfinale.

Četvrtfinale joj donosi bolju iz meča između Britanke Heather Watson i Australke Jaimee Fourlis što je prilično dobar ždrijeb za ovu fazu turnira.

WTA Hobart, drugo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Marketa Vondroušova (Češka) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • teniosac09.01.2018. u 11:46
    bravo Donna,ovom pobjedom pretekla je Anu Konjuh na wta listi i sad je naša druga igračica..
    teniosac