Rukomet

Novo sramoćenje: Upitno održavanje Europskog prvenstva u Areni Zagreb

Branimir Korać • utorak, 09.01.2018.
Novo sramoćenje: Upitno održavanje Europskog prvenstva u Areni Zagreb
Foto: Kristijan Komarica

Nakon natezanja s Gradom Splitom i dogovorom "pet do 12", Hrvatski rukometni savez u novim je problemima. Ingra je postavila ultimatum Vladi i Gradu Zagrebu za isplatu duga koji se već dugo vuče, a ako se to ne učini do petka, dvorana će biti zatvorena i Europskog prvenstva u Areni neće biti...

Kako pišu 24 sata, pod upitnikom je održavanje utakmica u zagrebačkoj Areni. Čak i ako se postigne dogovor i Grad Zagreb i Vlada plate ono što moraju platiti Ingri koja je gradila Arenu, sramota ostaje i odnosi još jednom krasnu sliku o Hrvatskoj u svijet.

Bilo je neugodno čitati vijesti o natezanju HRS-a i Grada Splita oko potpisa ugovora i tek na kraju kada je već istekao i EHF-ov rok, dogovor je nekako postignut.

Činilo se da je tu kraj priče o neugodnim iznenađenjima, ali još veći šok stigao je danas. Naime u Ingri su svjesni kako je ovo idealan tajming za naplatu potraživanja i onog što su zaradili te su poručili Vladi i Gradu Zagrebu kako Europskog prvenstva u Areni Zagreb neće biti ako se to pitanje ne riješi.

Prvi čovjek Ingre Igor Oppenheim za 24 sata poručio je: "Poučeni prethodnim iskustvom, kada su nam nakon Svjetskog prvenstva u rukometu ostali dužni 1,4 milijuna kuna koje nikada nisu platili, odlučili smo se na ovaj potez ako ne dobijemo ovjereno izvješće o izračunu i pristanu platiti taj iznos Zagrebačkom holdingu kako bi oni dalje podmirivali obveze."

Riječ je o iznosu od dva milijuna eura za dio najma u proteklih sedam godina koji Grad Zagreb i Vlada ne priznaju i prebacuju ga s jedne strane na drugu. Iz Ingre su poručili kako će uskoro poslati dopis Hrvatskom rukometnom savezu u kojem stoji da Europskog prvenstva u Areni neće biti.

Ulaznice za utakmice u Areni gotovo su rasprodane i ostalo je tek nekoliko stotina neprodanih ulaznica. Ako se dogodi taj najbori scenarij i Prvenstvo ne bude odigrano u Areni, bit će to velika šamarčina prije svega hrvatskoj državi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ian wright10.01.2018. u 11:23
    eto što se događa kad sve pozicije nisu pokrivene kumovima i rodijacima
    ian wright
  • Obrisan korisnik09.01.2018. u 23:13
    Mi smo banana vec 25 i kusur godina..
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina09.01.2018. u 22:08
    pozdrav Bandiću i svim njegovim vjernim glasačima
    pikepiletina
  • interreg09.01.2018. u 20:02
    Ne znaju platiti racun ali znaju slat ovrhe bakicama sto nemogu platiti struju... Postali smo prava banana drzava.
    interreg