Tenis

Mate Pavić savršeno krenuo u sezonu i osvojio i drugi turnir

Branimir Korać • subota, 13.01.2018.
Mate Pavić savršeno krenuo u sezonu i osvojio i drugi turnir
Foto: EPA

Ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti sjajna sezona za Matu Pavića. S Oliverom Marachom osvojio je i drugi turnir u sezoni, nakon Dohe, slavili su i u Aucklandu...

Mate Pavić i Oliver Marach nastavljaju s odličnim nastupima. U Dohi su otišli do kraja, a isto su napravili i u Aucklandu gdje su u finalu bili bolji od Maksa Mirnjija i Philippa Oswalda.

Mirnji i Oswald sezonu su počeli u Aucklandu i to nakon što su prošlu završili na odličan način osvajanjem turnira u Moskvi. Ovdje su dogurali do finala, ali nisu uspjeli podići trofej.

Marach i Pavić na kraju su bili bolji za sat i pol igre sa 6:4, 5:7, 10:7 te tako samo nastavili savršen niz u 2018. godini nakon što su odlično odradili i prošlu godinu.

Embed from Getty Images

Ovo je za Pavića deseta titula u parovima u karijeri i druga u Aucklandu gdje je slavio i 106. godine u paru s Michaelom Venusom.

Osvajanjem Aucklanda Pavić je došao do 16. mjesta na novoj ATP ljestvici parova i na korak od plasmana karijere koji mu je 15. mjesto. Bivši partner Michael Venus bježi mu samo 40 bodova na 15. poziciji.

ATP Auckland, finale:
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 1) - Maks Mirnji/Philipp Oswald (Bjelorusija/Austrija) 6:4, 7:5, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!