Tenis

Petra Martić za sat i pol do drugog kola Australian Opena

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2018.
Petra Martić za sat i pol do drugog kola Australian Opena
Foto: EPA

Petra Martić odlično je otvorila ovogodišnji nastup na Australian Openu, u prvom kolu igrala je protiv Belgijke Alison van Uytvanck i upisala pobjedu 7:6, 6:3...

Vrlo dobar posao odradila je Petra Martić u prvom kolu Australian Opena. Ždrijeb joj je donio 77. igračicu svjeta Alison van Uytvanck, a Martić je bila bolja u dva seta.

Van Uytvanck je ove godine upisala poraze u prvom kolu Aucklanda proti Polone Hercog te Hobarta protiv Anna-Lene Friedsam te će još malo pričekati na prvu pobjedu u glavnom ždrijebu u novoj sezoni.

U Melbourneu je Petra imala problema na početku meča te je već u prvom gemu spasila četiri break lopte, ali vrlo brzo stigla je do breaka i povela s 4:1. Međutim Belgijka se uspjela vratiti te poravnati na 4:4 nakon čega je set otišao u tie-break gdje je Martić bila bolja sa 7:5.

Drugi set bio je lakši za hrvatsku tenisačicu, nakon vodstva Belgijke 3:2, nanizala je četiri gema uz potpunu dominaciju te sa 7:6, 6:3 izborila nastup u drugom kolu.

Sljedeća protivnica bit će joj 31. nositeljica Irina-Camelia begu iz Rumunjske koja je u tri seta svladala Ekaterinu Makarovu.

Australian Open, tenisačice, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Alison van Uytvanck (Belgija) 7:6(5), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!