Zimski sportovi

Promjena u Medveščaku: Kevin Carr dolazi na mjesto prvog vratara Poulina koji odlazi u Švicarsku

Sportnet • ponedjeljak, 15.01.2018.
Promjena u Medveščaku: Kevin Carr dolazi na mjesto prvog vratara Poulina koji odlazi u Švicarsku
Foto: FaH

Nakon odlično obavljenog posla za zagrebačke Medvjede, Kevin Poulin odlučio se na novi korak u svojoj karijeri. Poulin iz Medveščaka odlazi u švicarski Kloten, dok će cijelu veljaču provesti na Zimskim olimpijskim igrama u Pyongchangu gdje igra za Team Canada. U Medveščak tako iz Utah Grizzliesa stiže 27-godišnji Kanađanin Kevin Carr. Imenjak najbržeg trkača na svijetu koji je optrčao zemlju u 621 dan, u svojoj je karijeri igrao u brojnim sjevernoameričkim ligama

Od 2010. do 2014. s momčadi Buffalo State College igrao je u NCAA-u. Zatim se kratko zadržao (2013./14.) u SPHL-u na vratima Peoria Rivermana, nakon čega prvi puta odlazi na posudbu u ECHL, u Colorado Eaglese. Od 2013. do dolaska u Medveščak igrao je u sjevernoameričkom ECHL-u u dresu Tulsa Oilersa (2014-2016), zatim za Alaska Acese (2016./17.) te u posljednjoj sezonu (17./18.) za Utah Grizzliese. U prošloj sezoni bio je i na privremenoj posudbi u AHL-u (Wilkies Barre/Scranton Penguins).

Carrov trener iz Utah Grizzliesa, proslavljeni Tim Braham opisao ga je riječima: i>“Kevin je dokazani vratar. Njegova sposobnost da obrani utakmicu bez obzira na uvjete i izazove i bez obzira na to kako tim igrao je nevjerojatna”.

U sezonu 2017-2018. Carr je ušao s ECHL rekordom svih vremena “69-60-9”. Carr će se Medveščaku pridružiti u narednih 48 sati.

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox po pitanju izmjene vratara Medveščakove EBEL momčadi izjavio je:

“Poulin je dobio izvrsnu, usudio bih se reći i neodoljivu ponudu da sezonu završi u Švicarskoj. Također, prije nekoliko dana uvršten je i na roster kanadske reprezentacije za predstojeće Olimpijske igre. Obzirom na ponudu koju je dobio te na činjenicu kako zbog odlaska na Olimpijske igre neće biti dostupan cijelu veljaču odlučili smo prihvatiti njegov zahtjev za odlaskom. Kevinu želimo dobre utakmice na Zimskim olimpijskim igrama te mu zahvaljujemo na njegovom angažmanu u Medveščaku”.

"Carr je odigrao veliki broj utakmica u ECHL-u u posljednje tri godine. U Medveščak stiže slijedom kvalitetnih preporuka brojnih trenera vratara iz NHL-a koji su već radili s njim. Uzbuđen je jer dolazi i počinje igrati u Europi i sretni smo da će nam se pridružiti i pomoći nam u završetku sezone"

Poulin je svoju posljednju ovosezonsku utakmicu u dresu Medvjeda odigrao sinoć u Ledenoj u kojoj je Medveščak pobjedio Innsbruck sa 9:3. Poulin je odigrao ukupno 22 utakmice za Medveščak, s postotkom obrana od 91.4%.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!