Rukomet

Vujović: "Ovaj sport postao je smiješan jer ga vode idioti"

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.01.2018.
Vujović: "Ovaj sport postao je smiješan jer ga vode idioti"
Foto: FaH

Veselin Vujović očekivano je bio bijesan nakon remija Slovenije i Njemačke 25:25. Činilo se da je Slovenija izvukla pobjedu protiv devetorice na parketu, međutim pregledom snimke pružena je prilika Njemačkoj za remi...

Koliko god pravilo bilo ispravno ili neispravno, nekom se sviđalo ili ne, ono postoji. Druga je stvar koliko se strogo primjenjuje i kako bi suci postupili da je bila drugačija situacija. Nikad nećemo znati i možemo samo nagađati.

Činjenice kažu kako je Blaž Blagotinšek nedozvoljeno blokirao izvođenje brzog centra i nakon pregleda snimke zaradio je isključenje, a Njemačka sedmerac. Bila je to kap koja je prelila čašu kod Veselina Vujovića, on i igrači već su proslavili pobjedu koja im je na kraju oduzeta.

Kada je dosuđen sedmerac, Vujović je stao na gol i tek na nagovor igrača i sudaca otišao na klupu.

"Ako oni mogu raditi cirkus, mogu i ja", poručio je nakon susreta crnogorski stručnjak i onda sasuo paljbu:

"Ovaj sport postao je smiješan jer ga vode idioti. Očito ne poznajem pravila, čestitam Njemačkoj, ali sam ponosan na svoje igrače. Što se dogodilo? Nijemci su protestirali i pregledavana je snimka, a nakon toga su potegnuli za pravilom koje poznaju samo oni i nitko drugi. Ako u zadnjim sekundama niste udaljeni tri metra od izvođača lopte, slijedi sedmerac jer nema vremena za iskoristiti prednost isključenja. Prvi put u životu vidio sam da se ono koristi i to naravno protiv Slovenije."

Sjećamo se slične situacije s Olimpijskih igara u Riju u dvoboju između Hrvatske i Argentine kada je napravljen prekršaj nad Duvnjakom dvije sekunde prije kraja i Hrvatska je dobila sedmerac i upisala pobjedu 27:26. Međutim slična situacija, ne ista, jer su u tom trenutku argentinska vrata bila prazna, a ovdje se Skok vratio na gol.

Neovisno o toj posljednjoj situaciji, Slovenija je u više navrata tijekom posebno drugog poluvremena oštećena neujednačenim kriterijem, Njemačka je dobila debeli poguranac i lako je shvatiti Vujovićevu ljutnju.

"Da je suđenje pošteno, Slovenija bi danas imala četiri boda, a ne jedan", ogorčeno je ustvrdio Vujo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.01.2018. u 11:47
    Pa iskreno kad pogledas najdebilniji momcadski sport, nikakve ljepote samo naguravanja i natezanja za dres,ogranicenja napada nema tako da se u rukometu zapravo najvise moze manipulirati i krasti pojedinu ekipu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.01.2018. u 23:23
    Nije ni ćudno. Zaključili smo prije više godina da je rukomet s*anje od sporta.
    Obrisan korisnik
  • vjesu15.01.2018. u 23:02
    U ovoj zadnjoj odluci nema sta reci osim da su zadovoljena pravila. Slovenci uopce nisu morali dizati ruke posto sa centra Nijemci nikad ne bi dali gol. Kroz cijelu utakmicu je ipak ostecena Slovenija...nisu bili toliko grublji da bi dobili toliko vise iskljucenja. Nek se i Vujovic upita da li on... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik15.01.2018. u 22:20
    Nemam nikaj protiv niti jedne od ove 2 repke, ali ovo je takvo sranje. Ne zato jer se gledala snimka i vratio sedmerac, već zato što se u obrnutoj situaciji to sigurno ne bi radilo. Dobro je to Lino rekao u Portugalu, kad hoćeš dobiti ove "velike" moraš biti bolji barem 7.8 razlike.
    Obrisan korisnik