Rukomet

Power ranking: Hrvatska dosad najuvjerljivija i po prvi put na vrhu

Branimir Korać • utorak, 16.01.2018.
Power ranking: Hrvatska dosad najuvjerljivija i po prvi put na vrhu
Foto: FaH

Nakon drugog odigranog kola došlo je do novih promjena u Sportnetovom poretku reprezentacija, a prvi put na vrh je zasjela Hrvatska koja je dosad pokazala najviše i jedina je upisala dvije uvjerljive pobjede....

1. (2.) Hrvatska

Jedina reprezentacija koja je u prva dva kola upisala dvije uvjerljive pobjede je Hrvatska. Izabranici Line Červara pokazali su dosad najviše, kvalitetan rukomet s idejom i vizijom i zasluženo su na vrhu. Dobra igra iz susreta protiv Srbije nije bila slučajna, drugo poluvrijeme protiv Islanda pokazalo je zašto je Hrvatska veliki kandidat za vrh na kraju Prvenstva.

2. (4.) Francuska

Prvi nastup protiv Norveške nije bio uvjerljiv, ali Francuska je ipak slavila. U drugom susretu protiv Austrije pokazalo se kako Dinart ima dosta rješenja na nekim pozicijama i da ti "rezervisti" imaju što za reći u važnim utakmicama. Istina je da protivnik nije bio tako moćan, ali Francuska je bila puno konkretnija i bolja nego u prvom susretu.

3. (5.) Španjolska

Španjolska je napredovala za dva mjesta u poretku nakon što je upisala i drugu pobjedu, doduše ne tako uvjerljivu kao na startu protiv Češke. Ovaj put svladala je Mađare u susretu u kojem je protivnik konstantno bio blizu i Riberini izabranici nikako se nisu uspjeli do kraja odvojiti. Ipak, bilo je dovoljno zadržati malu prednost i stopostotan učinak.

4. (1.) Njemačka

Do ovog kola na vrhu, a onda veliki pad. Ono što je Njemačka prikazala u susretu protiv Slovenije nije bilo dovoljno za ostanak na vrhu, a uz pravednije suđenje, ne bi bilo dovoljno niti za taj bod iz tog susreta. Izvukli su se Nijemci ovaj put, a da ni sami ne smiju i ne žele reći kako, no kompromitirali su poziciju u našem poretku.

5. (6.) Norveška

Norveški vratar Bergerud protiv Bjelorusa je imao 14 obrana i nije bio zadovoljan svojom prezentacijom. Iako su slavili u tom dvoboju, Norvežani su bolje odigrali u dvoboju protiv Francuske koji su izgubili i stoga i jesu bili mrvicu razočarani, no nemaju razloga. Imaju prvu pobjedu i sigurno će se još dizati.

6. (3.) Danska

Poraz od Češke teška je šamarčina Dancima. Iako su u prvom susretu visoko slavili protiv mađarske, nije to bilo toliko zbog neke njihove sjajne igre, koliko zbog mađarske slabosti u drugom poluvremenu. Ovdje je Danska još jednom bila ispod očekivane razine, ali Češka je za razliku od Mađarske to znala iskoristiti i kreirala je senzaciju.

7. (8.) Makedonija

Makedonci imaju dvije pobjede i za petama su Danskoj i Norveškoj. Međutim ipak su to dvije tijesne pobjede, protiv Slovenije uz veliko nezadovoljstvo Slovenaca suđenjem i protiv Crne Gore koja je mučila Makedoniju do samog kraja. Ali ako Makedonija u posljednjem kolu svlada i Njemačku, nitko joj neće moći oduzeti drastičan skok u poretku. Uostalom, od prvotnog poretka konstantno raste.

8. (9.) Švedska

Švedska se oporavila od poraza protiv Islanda pobjedom protiv Srbije. Još uvijek to nije prava Švedska kakvu smo očekivali, ali napredak je vidljiv i vraća se ambicija za visok plasman. Je li uslijedilo buđenje Šveđana, najbolje ćemo vidjeti već večeras kada će na drugoj strani stajati veliki protivnik - Hrvatska.

9. (10.) Slovenija

Istina, Slovenija ima samo jedan bod, ali dobro je rekao Veselin Vujović - da je bilo pravednije suđenje, mogla je imati četiri. Protiv Njemačke je odigrala stvarno odličnu utakmicu, ali napravljeno je sve da na kraju Nijemci ne izgube. U posljednjem kolu čeka ih Crna Gora u izravnom okršaju za drugi krug, prema dosad viđenom Slovenija je tu u prednosti.

10. (7.) Island

Islanđani i dalje bilježe velike skokove. Ovaj put unazad. Nakon što ih nije bilo u prvom power rankingu uoči Prvenstva, pobjeda protiv Švedske dovela ih je na sedmo mjesto, ali očajno drugo poluvrijeme protiv Hrvatske, vratilo ih je tri pozicije unazad na rub ispadanja iz Top 10.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis16.01.2018. u 18:52
    gdje je češka?! tukli su dansku, imaju dva boda ...
    cameosis
  • Bogomdani16.01.2018. u 14:04
    OK, mi smo prvi, ali dobili smo Srbiju koja uopće nije bila na Power Rankingsu, i Island koji nije bija, pa je bija 7mi pa je sad 10ti - a drugi krug još nije ni počea tako da triba bit oprezan s (pr)ocjenama
    Bogomdani