Košarka

Cedevita blizu velikog preokreta, Lokomotiv izvukao pobjedu

Sportnet • utorak, 16.01.2018.
Cedevita blizu velikog preokreta, Lokomotiv izvukao pobjedu
Foto: FaH

Košarkaši Cedevite upisali su i treći poraz u sklopu trećeg kola TOP-a 16 Eurokupa. Vitamini su izgubili utakmicu na gostovanju kod neporaženog Lokomotiv Kubana rezultatom 69:64...

Nakon visokog poraza od Zvezde Cedevita se uputila na vrlo važno gostovanje u sklopu TOP-a 16 Eurokupa kod Lokomotiv Kubana, obrambeno najbolje momčadi u cijelom natjecanju. Ruska momčad slavila je sa 69:64 i ostala na stopostotnom učinku.

20 koševa viška imao je domaćin u završnici treće četvrtine, no Cedevita se budi u završnih deset minuta i dolazi na zaostatak od jednog posjeda. Imala je i šut za produžetak, no nije bila precizna pa je pobjeda ipak ostala u rukama domaćina.

Protiv neporaženih Rusa pobjeda je bila imperativ za zagrebačku momčad koja već ima dva poraza na kontu u ovoj fazi natjecanja. Očekivano, prva dionica donijela je mali broj poena, a domaćin je imao četiri koša viška (14:10).

Četiri uzastopne trice ubacila je Cedevita na otvaranu druge dionice i tako nakratko prešla u vodstvo. Ipak, protiv vrlo raspoloženog Franka Elegara nije imala rješenje, košarkaš Kubana do kraja poluvremena ubacio je 16 koševa bez promašaja iz igre, a ubačajem Dmitrija Kulagina domaćini su zaključili prvi dio s devet poena viška (38:29).

Četiri minute bez poena u drugom poluvremenu Lokomotiv iskoristio je Lokomotiv za odlazak na 16 koševa prednosti. Posljednju dionicu Cedevita je otvorila serijom 13:2 i stigla na sedam poena minusa (58:51), a uoči posljednje tri minute susreta stigla i na zaostatak od samo jednog posjeda.

Karlo Žganec s linije slobodnih bacanja spustio je zaostatak na jedan poen (65:64) 22 sekunde prije kraja utakmice. Na drugoj strani uzvratio je Broekhoff na isti način, Markota je promašio tricu za produžetak i tu je utakmici bio kraj.

Frank Elegar s 20 poena i devet skokova bio je najbolji kod domaćina, dok je Trevor Lacey dodao 19 koševa. Najbolji su kod Cedevite s po 14 koševa bili Damir Markota i Demetris Nichols (pet skokova), dok je Karlo Žganec dodao 11 koševa i 11 skokova.

TOP 16 Eurokup, 3. kolo:
Lokomotiv Kuban - Cedevita 69:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!