Vodeni sportovi

Hrvatska lakoćom slavila u Krefeldu i učvrstila prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • srijeda, 17.01.2018.
Hrvatska lakoćom slavila u Krefeldu i učvrstila prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Hrvatski vaterpolisti učvrstili su prvu poziciju u svojoj kvalifikacijskoj skupini Svjetske lige novom uvjerljivom pobjedom. U Krefeldu su svladali Njemačku s 13:4...

Iako je Ivica Tucak oslobodio dio standardnih reprezentativaca za gostovanje u Krefeldu kod Njemačke, Hrvatska nije imala nikakvih problema. Rutinski je slavila s 13:4 i tako potvrdila status apsolutnog favorita za prvo mjesto.

Podsjećamo, nastup u kvalifikacijama Hrvatska je otvorila jednako uvjerljivom pobjedom protiv Rusije, 14:4, a nakon što je slavila i u Njemačkoj, prilično je izvjesno da je nitko neće skinuti s prvog mjesta.

Dvoboj u Krefeldu bio je jednosmjeran, Hrvatska je na nevjerojatan način otvorila utakmicu i čak 21 minutu nije primila pogodak. Kada su Nijemci napokon uspjeli zabiti, već je bilo 11:0 za Hrvatsku i bilo je samo pitanje konačne razlike.

"Odigrali smo još jednu u nizu vrhunsku utakmicu. Čestitam momcima. Treba nastaviti ovako. Utakmice protiv Rusije, sad i ova u Njemačkoj, pokazuju da smo na pravom putu", istaknuo je Ivica Tucak za stranicu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Strijelci za Hrvatsku u ovom ogledu bili su Xavi Garcia tri puta, po dva puta Loren Fatović, Ivan Buljubašić i Hrvoje Benić te po jednom Luka Lončar, Antonio Buha i Josip Vrlić.

Sljedeći nastup Hrvatska ima 13. veljače u gostima kod Rusije.

Svjetska liga, skupina B:
Njemačka - Hrvatska 4:13

Ljestvica:
1. Hrvatska 6
2. Rusija 2
3. Njemačka 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!