Tenis

Zheng neočekivano ispala, Kumkhum svladala Benčić

Sportnet • srijeda, 17.01.2018.
Zheng neočekivano ispala, Kumkhum svladala Benčić
Foto: EPA

Iako nije bilo pretjeranih iznenađenja u današnjim dvobojima Australian Opena, svakako upadaju u oči ispadanja Belinde Benčić i Shuai Zheng...

PIŠE: Jan Šneler

Četvrta nositeljica, Elina Svitolina, unatoč izgubljenom prvom setu, nije se previše mučila protiv Čehinje Siniakove. Mlada Čehinja odlično je odigrala prvi set, iskoristila priliku i oduzela servis Svitolinoj u sedmom gemu. Imala je manjih problema u servisu za set, ali je uspjela obraniti se od naleta Ukrajinke i uzeti prvi set sa 6:4.

Nažalost, tu je stala. Slično kao i protiv Halep u finalu Shenzhena, manjak koncentracije ili pad u igri omogućio je Ukrajinki da vrlo lako dobije preostala dva seta sa 6:2 i 6:1 te prođe u treći krug natjecanja.

Embed from Getty Images

Ono što svakako zanima hrvatske navijače je posve neočekivano poraz Belinde Benčić. Naime, većina je očekivala da će upravo ona igrati u trećem kolu protiv naše Petre Martić, no Tajlanđanka Luksika Kumkhum pomrsila joj je račune.

Prilično lako, za svega 79 minuta svladala je Švicarku sa 6:1 6:3 i prošla dalje. Zanimljivo je kako je Benčić u oba seta prva oduzela servis protivnici, no očito je to bilo sve što je prikazala danas. Kao što smo i rekli, Tajlanđanka će ići na Martić u trećem kolu a ono što ide u prilog našoj tenisačici je činjenica da je Kumkhum morala proći i tri kola kvalifikacija prije turnira pa bi se mogao pojaviti umor.

Embed from Getty Images

Istaknimo još iznenađujuć poraz Kineskinje Zheng od Čehinje Allertove. Nevjerojatno dekoncentrirano je igrala kineska tenisačica. Međusobno su si igračice po dva puta oduzimale servis u prva četiri gema. Zheng je dva puta vodila no nije uspjela prelomiti i što je najgore u desetom gemu je treći put izgubila servis što je značilo i gubitak seta.

Embed from Getty Images

U drugom setu se ponovila slična priča. Ponovno je Zheng uzela break i ponovno Allertova već u sljedećem gemu vraća izgubljeno. Set je došao do tie-breaka, Kineskinja je vodila 3:1 i 4:2, no griješi u kritičnim trenucima i Allertova osvaja 13. igru sa 7:5.

Australian Open (Ž), 2. kolo:
Kostyuk (Ukrajina) - Rogowska (Australija) 6:3 7:5
Pavljučenkova (Rusija) - Bondarenko (Ukrajina) 2:6 3:6
Siniakova (Češka) - Svitolina (Ukrajina) 6:4 2:6 1:6
Zhang (Kina) - Allertova (Češka) 4:6 (5)6:7
Benčić (Švicarska) - Kumkhum (Tajland) 1:6 3:6
Flipkens (Belgija) - Rybarikova (Slovačka) 4:6 6:0 2:6
Linette (Poljska) - Kasatkina (Rusija) 7:6(4) 6:2
Ostapenko (Latvija) - Duan (Kina) 6:3 3:6 6:4
Bertens (Nizozemska) - Gibbs (SAD) 7:6(3) 6:0
Kanepi (Estonija) - Puig (Portoriko) 6:4 6:3
Barthel (Njemačka) - Kontaveit (Estonija) 3:6 6:4 3:6
Cornet (Francuska) - Goerges (Njemačka) 6:4 6:3
Suarez Navarro (Španjolska) - Babos (Mađarska) 6:4 2:6 6:2
Gavrilova (Australija) - Mertens (Belgija) 5:7 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!