Rukomet

Didier Dinart pronašao zamjenu za ozlijeđenog Timotheya N'Guessana

Branimir Korać • petak, 19.01.2018.
Didier Dinart pronašao zamjenu za ozlijeđenog Timotheya N'Guessana
Foto: FaH

Francuski izbornik Didier Dinart prijavio je svoju prvu izmjenu na ovom Europskom prvenstvu. Timothey N'Guessan već je napustio francuski tabor i otputovao na oporavak, a zamijenit će ga mladi igrač Nantesa Romain Lagarde...

Timothey N'Guessan doputovao je u Hrvatsku kao jedini lijevi vanjski u rosteru Didiera Dinarta, a Prvenstvo je napustio zbog ozljede već nakon prvog kruga natjecanja. U posljednjem kolu skupine B protiv Bjelorusije zaradio je ozljedu koljena lijeve noge i Dinart je morao pozvati zamjenu.

Rok za prijavu novog igrača za dvoboj protiv Švedske bio je do subote u devet ujutro, a Dinart je i prije isteka roka prijavio novog igrača. Prve minute na ovom Prvenstvu tako će odraditi Romain Lagarde, 20-godišnjak iz Nantesa koji može pokriti pozicije lijevog i srednjeg vanjskog.

Lagarde je bio standardan član svih mladih francuskih selekcija, a nakon odličnih igara u Nantesu ove sezone, Dinart ga je pozvao za susrete Zlatne lige gdje je u listopadu upisao i prve nastupe u A reprezentaciji.

Izostanak N'Guessana svakako je hendikep, riječ je o iskusnom i kvalitetnom igraču, inače članu Barcelone koji je na ovom Prvenstvu u tri utakmice postigao osam pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.01.2018. u 23:33
    I bez njega su odlični, vjerojatno prvi favorit za naslov
    Obrisan korisnik