Zimski sportovi

Medveščak pružio dobar otpor, lider ipak odnio pobjedu

Branimir Korać • subota, 20.01.2018.
Medveščak pružio dobar otpor, lider ipak odnio pobjedu
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka upisali su poraz na gostovanju u Beču kod Vienne koja je slavila s 2:1. Domaćin tako ostaje na vrhu ljestvice, a Medveščak nastavlja grčevitu borbu za ulazak u play-off...

Treći ovosezonski dvoboj Vienne i Medveščaka završen je drugom pobjedom Austrijanaca. Vienna je na samom početku sezone gostovala u Zagrebu i izgubila 4:1, ali u naredna dva susreta na svom ledu bila je uspješnija.

U petak je Medveščak odigrao dosta dobru utakmicu, stvarao je prilike i prijetio domaćinu, ali Vienna je ipak slavila s 2:1. Odlaskom Kevina Poulina na vrata je stao Vilim Rosandić i još jednom potvrdio veliki potencijal uz obranjenih 34 udarca.

Sva tri pogotka pala su u drugoj dionici. Medveščak je krenuo ranim golom Tomaša Netika koji je zabio nakon dvije minute igre, ali već dvije minute kasnije Vienna se vraća i poravnava preko Aarona Brocklehursta.

Kada se činilo da će momčadi u zadnjih 20 minuta ući poravnate, Vienna je došla do preokreta pogotkom Andreasa Nödla 11 sekundi prije kraja trećine.

Zagrepčani tako bilježe poraz, ali i dalje na ljestvici drže šestu poziciju. Imaju utakmicu manje i bod više od sedmoplasiranog Graza, a petoplasirani Innsbruck bježi im prilično velikih osam bodova.

U sljedećem susretu Medvjedi će pokušati doći do punog plijena i to u nedjelju od 17:30 u Zagrebu protiv Znojma, posljednjeplasirane momčadi na ljestvici. Znojmo je u ovom kolu ugostio Bolzano i slavio s 4:2.

EBEL:
Vienna - Medveščak 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!