Rukomet

Myrhol: "Ako ne dobijemo nečiju pomoć, ispali smo", Berge: "Hrvatska je odigrala svoju najbolju utakmicu na Prvenstvu"

Mihaela Bradovski • subota, 20.01.2018.
Myrhol: "Ako ne dobijemo nečiju pomoć, ispali smo", Berge: "Hrvatska je odigrala svoju najbolju utakmicu na Prvenstvu"
Foto: FaH

Norvežani su svjesni kako su porazom od Hrvatske najvjerojatnije ostali bez mjesta u polufinalu. Dva poraza na ovom Prvenstvu i to tijesan od Francuza i komotniji od Hrvata stajali su ih prolaza...

"Smatram da smo ispali, osim ako nam netko ne pomogne svojim rezultatima. Međutim i u susret protiv Švedske ući ćemo s istim ciljem i tražiti pobjedu", rekao je kapetan Bjarte Myrhol.

Na nacionalnoj norveškoj televiziji vidjeli su Ivana Stevanovića kao ključnog čovjeka, u odnosu na norveške vratare koji su bili ispod očekivane razine. Isto tako pozabavili su se kalkulacijama i matematika za njih je jasna, trebaju pobjedu s pet ili više golova razlike protiv Švedske, a Hrvatska pritom mora izgubiti od Francuske. Jasno, računajući da će Francuska dobiti Srbiju.

Izbornik Christian Berge detektirao je promašene zicere svoje reprezentacije kao najveći problem u ovom susretu.

"Moram pogledati snimku i proanalizirati susret, ali iz glave bih rekao kako smo promašili previše zicera. Osim toga nismo ih nikako mogli zaustaviti u obrani. Hrvatska je igrala svoju najbolju utakmicu na turniru i bilo je jako teško doći do dobrog rezultata kada toliko puno promašite."

Sander Sagosen bio je daleko najbolji norveški igrač i on vidi problem u obrani.

"Nismo bili dovoljno dobri. Moramo sjesti i pogledati se u oči te vidjeti zašto smo odigrali ovako u obrani. Ostavljali smo im previše prostora u napadu, uzeli smo dan odmora u obrani. Tako se nismo mogli nositi s Hrvatskom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!