Košarka

Bucksi uručili otkaz Jasonu Kiddu, igrači šokirani ovom odlukom

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.01.2018.
Bucksi uručili otkaz Jasonu Kiddu, igrači šokirani ovom odlukom
Foto: EPA

Jason Kidd nije više trener Milwaukee Bucksa. Kiddu je uručen otkaz, a kao privremeno rješenje poziciju prvog trenera preuzima dosadašnji Kiddov prvi asistent Joe Prunty...

Bucksi ove sezone ne briljiraju, to je činjenica, očekivalo se više, neki su išli toliko daleko da su očekivali kako će se ova momčad Milwaukeeja predvođena fantastičnim Giannisom Antetokounmpom boriti za vrh Istoka s Cavsima i Celticsima.

Međutim na polovici regularnog dijelka sezone Bucksi su na omjeru 23-22 i drže osmu poziciju na Istoku sa samo pobjedom više od devetoplasiranog Detroita. Trenutno su u negativnoj seriji, u zadnjih pet susreta upisali su četiri poraza i to domaće protiv Miamija i Golden Statea te gostujuće kod Philadelphije i Miamija.

Upravo posljednji poraz protiv Sixersa bio je kap koja je prelila čašu, Phila je slavila s vrlo visokih 116:94 te su Jasonu Kiddu pokazana izlazna vrata. Dogodilo se to na dan kada će Bucksi ugostiti Phoenix Sunse, momčad za koju je Kidd nastupao punih pet godina.

Igrači su teško primili otkaz Kiddu, kako javljaju američki mediji on je posebno teško pao prvoj zvijezdi momčadi Antetokounmpu. Grk je već ranije tvrdio kako loši rezultati nemaju veze s Kiddom i da on nije krivac za njih već isključivo momčad, međutim taj "kišobran" nije bio dovoljan Kiddu.

U Milwaukeeju je kao trener proveo četiri sezone i upisao 139 pobjeda i 152 poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!