Tenis

Belgijka Elise Mertens ušla u prvo polufinale Grand Slam turnira u karijeri

Sportnet • utorak, 23.01.2018.
Belgijka Elise Mertens ušla u prvo polufinale Grand Slam turnira u karijeri
Foto: EPA

Odličan uspjeh postigla je 22-godišnja belgijska tenisačica Elise Mertens koja je pobjedom nad Elinom Svitolinom prošla u polufinale Australian Opena...

PIŠE: Jan Šneler

Odlično je otvorila meč Mertens te već u trećem gemu oduzela servis protivnici. Belgijka je još jednom ponovila isto te došla do velikog vodstva od 5:2. Svitolina se pokušala vratiti u meč, uzevši servis u sljedećem gemu, no prednost koju je Mertens imala bila je dovoljna da osvoji set sa 6:4.

Drugi set bilo je pravo majstorstvo u režiji mlade Belgijke. Tri puta je oduzimala servis protivnici, igrala fantastičan tenis i sa samo tri neprisiljene greške osvojila set sa 6:0. Mertens još uvijek nije izgubila set na ovogodišnjem Australian Openu te sudeći po odličnoj igri bit će vrlo nezgodna protivnica drugoj tenisačici svijeta, Caroline Wozniacki.

Upravo je Wozniacki u današnjem meču protiv Španjolke Suarez-Navarro prošla među četiri najbolje. Kako i dolikuje drugoj tenisačici svijeta, Wozniacki je snažno otvorila set, oduzela tri puta protivnici servis i za 36 minuta slavila sa 6:0. Taman kad se činilo da će meč biti jedan od kratkotrajnijih, španjolska tenisačica se budi.

U petom gemu drugog seta, Suarez-Navarro radi break te odlazi na vodstvo od 4:2. Iako je imala šanse u sedmom gemu za još jedan break, nije ju iskoristila. Iskusna Wozniacki osjetila je priliku u sljedećem gemu te je vratila izgubljeni servis i povela sa 5:4. Upravo, u desetom gemu, danska tenisačica imala je i jednu meč loptu no Suarez-Navarro izdržala je do tie-breaka.

U 13. igri bolji tenis pokazala je Španjolka koja je vodila cijelo vrijeme i četiri puta napravila mini break. Potpuno je anulirala osvojeni prvi set, osvajanjem tie-breaka sa 7:3. Treći set ipak nije bio toliko uzbudljiv. Trajao je točno kao i prvi. Wozniacki se uozbiljila i s dva breaka potpuno slomila Španjolku te slavila sa 6:2.

Australian Open (ž), četvrtfinale:
Elise Mertens (Belgija) - Elina Svitolina (Ukrajina, 4) 6:4 6:0
Carla Suarez-Navarro (Španjolska) - Caroline Wozniacki (Danska, 2) 0:6 7:6(3) 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!