Tenis

Može i bez Maracha: Mate Pavić s Gabrielom Dabrowski ušao i u finale mješovitih parova

Sportnet • petak, 26.01.2018.
Može i bez Maracha: Mate Pavić s Gabrielom Dabrowski ušao i u finale mješovitih parova

Iako par Marach/Pavić nastavlja oduševljavati odličnom serijom bez poraza u 2018. godini, 24-godišnji Mate Pavić ušao je i finale mješovitih parova Australian Opena...

PIŠE: Jan Šneler

Sjajne igre hrvatskog tenisača se nastavljaju. Nakon što je s austrijskim tenisačem Oliverom Marachom ušao u finale Australian Opena u konkurenciji muških parova, Mate Pavić isto je ponovio i u mješovitim parovima s kolegicom Gabrielom Dabrowski.

Današnji protivnici bili su im treći nositelji Ekaterina Makarova i iskusni Brazilac Bruno Soares. Briljirali su Pavić i Dabrowski u prvom setu. Suparnicima nisu pružili niti jednu break priliku te su odličnim servisom držali meč u potpunoj kontroli. Već u drugom gemu su oduzeli servis Makarovoj i Soaresu a isto su ponovili i u četvrtom gemu. Sve to bilo je dovoljno da za svega 23 minute osvoje prvi set sa 6:1.

U drugom setu, Pavić i Dabrowski nastavili su s odličnom igrom. Imali su jednu break priliku u trećem gemu, no Makarova i Soares uspjeli su izdržati prvi udar. Ipak, u sedmom gemu spasa nije bilo te je hrvatsko-kanadski par bez većih problema došao do osvajanja drugog seta sa 6:4.

U finalu, koje je na rasporedu u nedjelju oko 5 ujutro po hrvatskom vremenu, Pavić i Dabrowski igrat će protiv boljih iz dvoboja Martinez Sanchez/Demoliner i Babos/Bopanna. Napomenimo još kako je ovo druga godina zaredom da hrvatski tenisač ili tenisačica nastupaju u finalu Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova. Prošle godine, Ivan Dodig u paru s Sanijom Mirzom izgubio je od Spears i Cabala.

Australian Open, mješoviti parovi, polufinale:
Dabrowski/Pavić (8) - Makarova/Soares (3) 6:1 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!