Tenis

Mate Delić u finalu turnira u Antalyji, Lea Bošković zaustavljena u polufinalu u Tunisu

Branimir Korać • nedjelja, 28.01.2018.
Mate Delić u finalu turnira u Antalyji, Lea Bošković zaustavljena u polufinalu u Tunisu
Foto: EPA

Mate Delić jedini je Hrvat koji je dogurao do finala na ITF turnirima ovog tjedna. On je u Antalyji došao do završnog obračuna, a blizu je bila i Lea Bošković, no ona je poražena u tuniškom Hammametu...

Delić je u Antalyji imao dosta težak posao u polufinalu, protivnik mu je bio peti nositelj Cheong-Eui Kim iz Južne Koreje, ali nakon dva sata igre Delić je prošao u finale.

Hrvatski tenisač samo jednom izgubio je servis tijekom cijelog meča, a dogodilo se to u lošem trenutku u završnici drugog seta čime je Kim došao do breaka i izborio treći set.

U finalu Delića očekuje dvoboj protiv Bugarina Dimitra Kuzmanova, četvrtog nositelja koji je eliminirao prvopostavljenog Vaclava Šafraneka.

18-godišnja Lea Bošković zaustavljena je na korak do finala u tuniškom Hammametu. Bošković je nakon gotovo dva sata igre poražena od Ruskinje Marije Marfutine.

Bošković je još juniorka, ali od ove sezone više će se posvetiti nastupima na ITF turnirima i pokušati popraviti renking kako bi došla do pokojeg nastupa u kvalifikacijama i na WTA turnirima.

ITF Antalya, polufinale:
Mate Delić (Hrvatska, 8) - Cheong-Eui Kim (Južna Koreja, 5) 6:3, 5:7, 6:1

ITF Hammamet, polufinale:
Maria Marfutina (Rusija) - Lea Bošković (Hrvatska) 7:6(6), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!