Košarka

Panathinaikos do nove pobjede u najvećem grčkom derbiju

Petar Jenjić • ponedjeljak, 29.01.2018.
Panathinaikos do nove pobjede u najvećem grčkom derbiju
Foto: EPA

Košarkaši Panathinaikosa ostaju i dalje jedina neporažena momčad u grčkom prvenstvu. Danas su na domaćem parketu slavili u derbiju protiv Olympiakosa rezultatom 68:61 i tako mu nanijeli treći poraz u trećem međusobnom susretu ove sezone...

Treći puta ove sezone odigran je najveći grčki derbi, a još jednom je kao pobjednik izašao Panathinaikos koji je, nakon pobjeda u Euroligi i u prvom dijelu nacionalnog prvenstva, upisao još jedno slavlje protiv najvećeg rivala.

Večeras je, u sklopu 14. kola grčkog prvenstva, do pobjede stigao na domaćem parketu rezultatom 68:61 te tako i dalje ostao jedina neporažena momčad ove sezone. S druge strane, Olympiakosu je ovo četvrti poraz, a drugi u posljednje četiri utakmice.

Nakon vrlo dobro odigrane prve četvrtine koju je dobio s devet razlike (20:11), gostujuća momčad u ostatku susreta bilo je u podređenom položaju protiv boljeg protivnika. Domaćin je smanjio zaostatak do kraja poluvremena (32:30), a u nastavku dvoboja stigao i do preokreta. Iako nijednom tijekom susreta nije vodio dvoznamenkastom razlikom, Panathinaikos je uspio održati prednost i upisati pobjedu.

Najučinkovitiji je u pobjedničkim redovima bio K.C. Rivers sa 16 poena i šest skokova, dok je Lukas Lekavičius dodao 12 koševa.

Olympiakos je predvodio Georgios Printezis s 13 koševa i 12 skokova, Kostas Papanikolaou dodao je 11 poena.

Basket League, 14. kolo:
Panathinaikos - Olympiakos 68:61

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!