Ostali sportovi

Nikita Glasnović i službeno nova članica Marjana

Sportnet • utorak, 30.01.2018.
Nikita Glasnović i službeno nova članica Marjana

Nikita Glasnović, polufinalistica Olimpijskih igara iz Rio de Janeira 2016., aktualna osvajačica svjetske i europske seniorske medalje prešla iz Švedske u Hrvatsku i nova je članica splitskog Marjana...

U situaciji kad posljednjih nekoliko godina stotine tisuće mladih ljudi iz Hrvatske bježi u druge države Europske unije u potrazi za boljim uvjetima, jedna sportašica u najboljim godinama, sa samo 22 godine i potpuno afirmirana dolazi u Hrvatsku, u splitski taekwondo klub Marjan.

Aktualna je polufinalistica Olimpijskih igara iz Rio de Janeira te aktualna osvajačica svjetske i europske seniorske medalje. Trenutno je trećeplasirana na olimpijskim rang listama s koje će šest najboljih koncem sljedeće godine potvrditi olimpijsku normu.

Na europskom prvenstvu u Bakuu 2014. bila je brončana, na europskom 2016. u Montreuxu je napredovala do srebrne medalje dok je na posljednjem svjetskom prvenstvu 2017. U Mujuu osvojila brončano odličje. Sve to u kategoriji do 57 kilograma gdje je i najveća taekwondo zvijezda današnjice, Britanka Jade Jones koja ima dva olimpijska zlata iz Londona i Rija.

Nikita ove godine ima Europsko seniorsko prvenstvo, četiri grand prix turnira, President cup i još nekoliko G1 i G2 turnira gdje može dodatno učvrstiti svoje treće mjesto koje bi joj jamčilo plasman u Tokyo na Olimpijske igre 2020.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!