Zimski sportovi

Popović sedma u veleslalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Slavko Boldin • utorak, 30.01.2018.
Popović sedma u veleslalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu
Foto: EPA

Prije početka Olimpijskih igara u Pyeongchangu, najbolje mlade skijašice svijeta okupile su se u Davosu povodom Svjetskog juniorskog prvenstva. Prve medalje dijelile su se u veleslalomu, a nastupile su i tri hrvatske predstavnice...

Zlatnu medalju u veleslalomu i mogućnost nastupa na završnici Svjetskog kupa u Areu osvojila je Austrijanka Julia Scheib, ispred sunarodnjakinje Katharine Liensberger i Finkinje Rikke Honkkanen. Glavna favoritkinja za zlato, Slovenka Meta Hrovat, doživjela je neugodan pad u prvoj vožnji zadobivši udarac u list, a vodeća iz prve vožnje Camile Rast napravila je veliku pogrešku u drugom nastupu.

Svoje šanse za medalju Leona Popović prokockala je u prvoj vožnji. Nešto lošiji nastup uz pogrešku u donjem dijelu staze završila je na 15. poziciji, da bi najbržom drugom vožnjom okončala utrku na sedmoj poziciji. Za medalju joj je nedostajalo 58 stotinki.

S brojem 46 dobro je u utrku krenula Lana Zbašnik, no napravila je ogromnu pogrešku pa je nakon prve vožnje bila tek 70., a drugi nastup nije završila. Ida Štimac plasirala se na 33. poziciju. Sutra u Davosu djevojke skijaju slalom.

Davos (ŠVI), veleslalom (ž):
1. Julia Scheib (AUT) 1:39.66
2. Katharina Liensberger (AUT) +0.13
3. Riikka Honkanen (FIN) +0.94
...
7. LEONA POPOVIĆ (HRV) +1.52
33. IDA ŠTIMAC (HRV) +6.20
LANA ZBAŠNIK (HRV) nije završila

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!