Nogomet

Hrvatska dočekuje Englesku pred praznim tribinama

Branimir Korać • utorak, 30.01.2018.
Hrvatska dočekuje Englesku pred praznim tribinama
Foto: Bruno Karadža

Hrvatska nogometna reprezentacija u prvom domaćem nastupu u Ligi navija neće imati pomoć navijača. Kazna zarađena za svastiku na Poljudu prebačena je za dvoboj protiv Engleske...

Hrvatska je za svastiku na Poljudu koja je bila iscrtana na travnjaku tijekom dvoboja protiv Italije, zaradila kaznu od dvije utakmice pred praznim tribinama, oduzeti su joj bodovi i zaradila je novčanu kaznu.

U tim kvalifikacijama Hrvatska je odradila jednu od dvije utakmice kazne pred praznim tribinama odigravši na kraju protiv Bugarske na sablasnom Maksimiru, a ostala joj je još jedna utakmica kazne.

Kako su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pod ingerencijom Fife, kazna je prebačena u prvi sljedeći termin i bilo je dvojbe hoće li se odnositi i na Ligu nacija ili samo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Sve dvojbe su otklonjene, UEFA je službenim priopćenjem potvrdila kako se to odnosi i na Ligu nacija te da će Hrvatska dvoboj protiv Engleske odigrati pred praznim tribinama.

Tako je već zaboravljena kazna izazvala šok u javnosti, međutim takvo što bilo je za očekivati s obzirom da Uefa ipak ne zaboravlja tako brzo i lako.

Dvoboj između Hrvatske i Engleske na rasporedu je 12. listopada, a sada je pomalo svejedno gdje će biti odigran.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!