Košarka

Buva najbolji kod Istanbula u porazu i oproštaju od nade u prolaz

Branimir Korać • utorak, 30.01.2018.
Buva najbolji kod Istanbula u porazu i oproštaju od nade u prolaz

Nižnji Novgorod ubio je i posljednju nadu Istanbula u prolazak u sljedeću fazu natjecanja u Fibinom Eurokupu. U izravnom dvoboju za drugo mjesto, Rusi su bili bolji s visokih 110:86...

Le Portel je već osigurao prolazak u sljedeću fazu natjecanja u Fibinom Eurokupu, a pridružio mu se i Nižnji Novgorod. Tako su poznata oba putnika u doigravanje nakon što su Rusi nadigrali Istanbul i slavili s glatkih 110:86.

Turcima je za zadržavanje bilo kakve nade u prolaz trebao u najgoru ruku poraz do dva poena razlike, međutim susret nije ponudio nikakvu neizvjesnost, Novgorod je apsolutno dominirao i zasluženo visoko slavio.

Već do poluvremena momčad Zorana Lukića stvorila je više od 20 poena prednosti i u nastavku susreta samo rutinski dovršila posao i osigurala završetak grupne faze ispred Istanbula.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se Ivan Strebkov s 27 poena (5/5 trica) i pet skokova, Stevan Jelovac s 23 poena i sedam skokova te Petr Gubanov s 21 poenom.

Kod Istanbula Ivan Buva je za 27 minuta ubacio 16 poena (7/10) uz šest skokova, a po 14 poena dodali su Stefan Birčević i Jaka Klobučar.

Skupina I:
1. Le Portel 4-0
2. Nižnji Novgorod 3-2
3. Istanbul BB 2-3
4. Kataja 0-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • pikepiletina30.01.2018. u 21:29
    od 6 najkorisnijih igrača susreta, njih 4 su iz regije
    pikepiletina