Košarka

Kup kralja: Leganes remizirao sa Sevillom u prvoj utakmici polufinala

Sportnet • srijeda, 31.01.2018.
Kup kralja: Leganes remizirao sa Sevillom u prvoj utakmici polufinala
Foto: EPA

Nakon velikog slavlja protiv Real Madrida kojeg su izbacili u četvrtfinalu Kupa kralja, nogometaši Leganesa još jednim dobrim rezultatom održavaju nadu za prolazak u finale natjecanja...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je igrala u gostima, Sevilla je svakako bila favorit pred početak susreta. Momčad koju već nešto više od mjesec dana vodi Vincenzo Montella bilježi solidne partije u posljednje vrijeme, a posebice se ističe slavlje nad Atletico Madridom u četvrtfinalu Kupa kralja.

Krenulo je dobro za goste. U 21. minuti Sarabia je uposlio Muriela koji preciznim i jakim udarcem iskosa pogađa daljnji kut Leganesova gola i dovodi Sevillu u vodstvo. Nije Leganes potonuo nakon primljenog pogotka te su nastavili čvrsto igrati.

U prvom dijelu nismo vidjeli puno prilika te se bitka većinom vodila na sredini terena. Leganes je ipak u 56. minuti pokazao kako nije ekipa koju možete podcijeniti i otpisati prelako. Jako loše je reagirala obrana Seville, a vratar Rico napravio je kardinalnu grešku.

Nakon kornera s desne strane, netko je uputio svijeću prema golu, lopta je dugo putovala i počela padati oko gol linije. Umjesto da se pravodobno postavi i izbaci loptu, Rico je nespretno tražio poziciju, a Siovas odlično koristeći prostor koji je dobio, zabija za izjednačenje.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao iako je Sevilla imala nekoliko prilika za postizanje pobjedničkog gola. Iako će mnogi reći kako Sevilla na svom terenu, osim prednosti zbog gola u gostima, ima i prednost iskustva ovakvih utakmica, ne smije se zaboraviti kako je Leganes rutinski izbacio Real Madrid.

Druga utakmica na rasporedu je 7. veljače u 21:30 sati. Tada ćemo saznati tko će od ove dvije ekipe igrati u finalu Kupa kralja protiv boljeg iz dvoboja Barcelone i Valencije.

Kup kralja, polufinale, 1. utakmica:
Leganes - Sevilla 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!