Ostali sportovi

Ovo su najbolji u Dalmaciji: Pojedinačne nagrade otišle u Solin, ekipne u Dubrovnik i Kaštela

Luka Medić • petak, 02.02.2018.
Ovo su najbolji u Dalmaciji: Pojedinačne nagrade otišle u Solin, ekipne u Dubrovnik i Kaštela

Kao i svake godine u Splitu se održala svečanost na kojima su proglašeni najbolji sportaši Dalmacije. Ove godine prestižnu nagradu osvojili su Antonio Plazibat, Dina Levačić, VK Jug i OK Marina Kaštela...

Čitatelji najvećih dalmatinskih novina odabrali su najbolje sportaše u Dalmaciji. Tradicionalno, birani su najbolji sportaš, sportašica, momčad i ekipa, ali i najveća nada dalmatinskog sporta. U konkurenciji izbora za najboljeg sportaša bili su zlatni vaterpolisti Marko Bijač i Luka Lončar, svjetski prvak u K1 Antonio Plazibat, osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog prvenstva u atletici Stipe Žunić te hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić. Najboljim sportašem Dalmacije u 2017. godini izabran je mladi Solinjanin Antonio Plazibat koji je tako nastavio putem Mirka Filipovića i Branka Cikatića.

U grad na Jadro otišla je i titula za najbolju sportašicu, a ponijela ju je Dina Levačić koja je u prošloj godini preplivala La Manche. U toj konkurenciji nominirane su bile i kickboksačice Helena Jurišić i Lucija Bilobrk, zlatne sa Svjetskog prvenstva, judašica Barbara Matić koja je osvojila broncu na Europskom prvenstvu te streličarka Marta Zeljković, koja je osvojila srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji.

Možda i najmanje konkurentno bilo je u kategoriji za najbolju momčad. Dubrovački Jug osvojio je nacionalno prvenstvo i kup, kao i regionalnu ligu, a u ligi prvaka poražen je u finalu. Uz to, veliki broj Jugovih igrača bio je dio hrvatske vaterpolske reprezentacije koja se okitila naslovom prvaka svijeta. U konkurenciji su još bili odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela, kuglači splitskog Mertojaka te ragbijaši i bejzbolaši Nade, kao i KK Šibenik.

Ako već u Kaštela nije otišla nagrada za najbolju momčad, je za najbolju ekipu. Kao i Jug, i kaštelanska Mladost pokazala je da je u ovom trenutku nedodirljiva u Hrvatskoj. U prošloj sezoni odbojkašice kluba iz kaštela postale su prvakinje hrvatske i zasluženo su ponijele titulu najbolje momčadi. U konkurenciji su još bile nogometašice ŽNK Splita, te vaterpolistice splitske Bure i POŠK-a. Dodajmo kako su nagradu za najveću nadu osvojile sestre Ivana i Josipa Jurković koje su u protekloj godini u veslanju ostvarile brojna odličja na Europskim i Svjetskim prvenstvima u dvojcu na pariće.

NAJBOLJI SPORTAŠI DALMACIJE U 2017. GODINI:

NAJBOLJI SPORTAŠ: Antonio Plazibat

NAJBOLJA SPORTAŠICA: Dina Levačić

NAJBOLJA MOMČAD: VK Jug

NAJBOLJA EKIPA: OK Mladost Kaštela

NAJVEĆE NADE: Ivana i Josipa Jurković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!