Zimski sportovi

Nastavlja se borba Vonn i Goggie, Amerikanka uspješnija u Garmischu

Sportnet • subota, 03.02.2018.
Nastavlja se borba Vonn i Goggie, Amerikanka uspješnija u Garmischu
Foto: EPA

Velika borba vodi se između američke skijašice Lindsey Vonn i Talijanke Sofije Gogggie oko osvajanja Malog kristalnog globusa u spustu. Nakon današnje utrke u Garmisch-Partenkirchenu Goggia vodi ispred Vonn sa svega 43 boda razlike...

Piše: Jan Šneler

U Bavarskoj, na samoj granici Njemačke i Austrije, vozila se šesta ovogodišnja utrka spusta, bila je to fantastična utrka i odlična uvertira za sutrašnji spust i Olimpijske igre koje počinju za šest dana.

Pobjedu u današnjoj utrci ostvarila je fenomenalna Lindsey Vonn, koja usprkos dominaciji druge američke skijašice, Mikaele Shifrrin, i dalje budi interes svih kada nastupa. Svega dvije stotinke prednosti ostvarila je Vonn ispred trenutno vodeće spustašice Sofije Goggie. Na treće mjesto smjestila se austrijska skijašica, Cornelia Hutter, koja je pobijedila na utrci spusta u Lake Louiseu ove sezone.

Nažalost, lihtenštajnska predstavnica, Tina Weirather, slabijim sedmim mjestom ugrozila si je borbu za Mali kristalni globus. Trenutno Weirather zauzima treće mjesto u poretku s 51 bodom zaostatka za vodećom Goggiom.

Sutra je na rasporedu još jedna utrka spusta, ujedno i posljednja utrka Svjetskog skijaškog kupa za žene prije Zimskih olimpijskih igara. Što se tiče spusta, nakon Pjongčanga, sljedeća utrka na rasporedu je na završnici sezonu u švedskom Areu, 14. ožujka.

Garmisch-Partenkirchen, spust(ž):
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:12.84
2. Sofia Goggia (ITA) +0.02
3. Cornelia Huetter (AUT) +0.13
4. Breezy Johnson (SAD) +0.34
5. Ann Veith (AUT) +0.47
6. Lara Gut (ŠVI) +0.66
7. Tina Weirather (LIH) +0.74
8. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.81
9. Nicole Schmidhofer (AUT) +0.86
10. Nadia Fanchini (ITA) +1.09

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!