Zimski sportovi

Lindsey Vonn korak bliže Stenmarku

Slavko Boldin • nedjelja, 04.02.2018.
Lindsey Vonn korak bliže Stenmarku
Foto: EPA

Drugu pobjedu u dva dana ostvarila je Amerikanka Lindsey Vonn, ovaj put u punoj dužini spusta u Garmisch-Partenkirchenu. Današnjom 81. pobjedom u Svjetskom kupu došla na samo pet od legendarnog Ingemara Stenmarka...

U posljednjoj utrci prije borbe za olimpijska odličja u Pyeongchangu, Lindsey Vonn potvrdila je da je prvi favorit za zlato u brzim disciplinama. Kao i jučer, prva pratilja bila je Sofia Goggia sa samo 11 stotinki zaostatka, a još jednu stotinku sporija bila je Tina Weirather.

Zadovoljne svojim nastupima mogu biti i Austrijanka Stephanie Venier te Švicarka Michelle Gisin na četvrtom i petom mjestu, a razočarale su Anna Veith na 14. poziciji i posebice Lara Gut, koja je bila tek 20..

Upravo između dvije prvoplasirane danas vodit će se borba za spustaški globus. Goggia ima 23 boda više od Vonn, dok su šanse trećeplasirane Weirather, koja je u deficitu od 71 boda, osjetno manje. Vodeća u ukupnom poretku, Mikaela Shiffrin, propustila je obje utrke ovog vikenda. Program u Koreji počinje 8. veljače.

Garmisch-Partenkirchen (NJE), spust (ž):
1. Lindsey Vonn (SAD) 1:37.92
2. Sofia Goggia (ITA) +0.11
3. Tina Weirather (LIH) +0.12
4. Stephanie Venier (AUT) +0.37
5. Michelle Gisin (ŠVI) +0.57
6. Ragnhild Mowinckel (NOR) +0.65
7. Nicole Schmidhofer (AUT) +0.87
8. Breezy Johnson (SAD) +0.88
9. Viktoria Rebensburg (GER) +0.97
10. Nicol Delago (ITA) +1.01

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!