Košarka

VIDEO: Horford sa zvukom sirene donio pobjedu Celticsima, Hawksi u završnici do slavlja u MSG-u

Petar Jenjić • nedjelja, 04.02.2018.
VIDEO: Horford sa zvukom sirene donio pobjedu Celticsima, Hawksi u završnici do slavlja u MSG-u
Foto: EPA

Rani poslijepodnevni termin donio je četiri utakmice NBA lige u kojima nije bilo hrvatskih košarkaša. Najzanimljivija utakmica odigrana je u TD Gardenu gdje su Boston Celticsi, ubačajem Ala Horforda u posljednjoj sekundi utakmice, stigli do pobjede nad Portland Trail Blazersima...

Odlična utakmica odigrana je u TD Gardenu gdje su Boston Celticsi bez Kyrieja Irvinga stigli do pete pobjede u posljednjih šest utakmica, a 39. ukupno u sezoni. Domaćin je slavio s minimalnih 97:96 protiv Portland Trail Blazersa koji su tako i drugi dan zaredom upisali poraz. Podsjetimo, jučer su poraženi od Toronta.

Većim dijelom utakmice Blazersi su bili bolja momčad koja je u nekoliko navrata tijekom treće četvrtine imala i 15 koševa prednosti. Ipak, Boston se vraća i u samu završnicu ulazi u egalu. Damian Lillard ubacio je polaganje uz dodatno slobodno bacanje i sedam sekundi prije kraja donio minimalnu prednost gostima. Međutim, na drugoj strani odgovara Al Horford i sa zvukom sirene donosi pobjedu svojoj momčadi.

Upravo je Horford bio najbolji kod Bostona s 22 poena, deset skokova i pet asistencija, Jayson Tatum dodao je 17 koševa i pet asistencija, a Jaylen Brown 16 poena i šest skokova.

Najučinkovitiji kod Portlanda bili su C.J. McCollum s 22 poena i Damian Lillard s 21 košem, šest skokova i devet dodavanja. Jusuf Nurkić dodao je 14 koševa i osam skokova.

Do šeste pobjede u posljednjih sedam utakmica stigli su Milwaukee Bucksi koji su slavili u gostima kod Brooklyn Netsa rezultatom 109:94. 29. je ovo pobjeda Bucksa ove sezone, dok je Brooklyn upisao šesti poraz zadnjih sedam susreta, ukupno 35. u sezoni.

Nijednom tijekom susreta Bucksi se nisu našli u zaostatku, a već su na poluvremenu imali 21 poen prednosti. Uspjeli su se Netsi u završnici treće četvrtine spustiti na devet koševa minusa (81:72), ali više od toga nije išlo.

Eric Bledsoe s 28 poena i šest skokova predvodio je Milwaukee do pobjede, John Henson dodao je 19 koševa i 18 skokova, dok su po 16 poena ubacili Giannis Antetokounmpo (osam skokova) i Khris Middleton. Najbolji su kod Netsa s po 15 poena bili Caris LeVert i DeMarre Carroll.

Novo slavlje, četvrto u zadnjih pet utakmica, upisao je i Toronto koji je na domaćem parketu bio bolji od Memphis Grizzliesa rezultatom 101:86. Gosti su nadoknadili 17 koševa zaostatka iz druge četvrtine i uoči posljednjih 12 minuta došli na samo minus dva (76:74), no Raptorsi su odličnom četvrtom četvrtinom, koju su dobili s 25:12, prelomili susret u svoju korist.

Najučinkovitiji je kod Toronta bio Delon Wright s 15 koševa, po 13 poena dodali su Fred Van Vleet (sedam skokova, osam asistencija) i DeMar DeRozan, dok je Jonas Valančiunas ubacio 12 koševa uz devet skokova.

Grizzliese je predvodio Marc Gasol s 20 koševa, šest skokova i pet dodavanja, dok je Andrew Harrison ubacio 16 poena.

Atlanta Hawksi slavili su u Madison Square Gardenu protiv New York Knicksa rezultatom 99:96 i tako stigli do 16. pobjede sezone. Nešto manje od dvije minute prije kraja Knicksi su imali pet koševa viška (95:90), no do kraja su ubacili tek jedan poen. Kent Bazemore zabio je tricu za vodstvo Hawksa sedam sekundi prije kraja, Knicksi su imali prilike za poravnanje ili eventualnu pobjedu, no nisu bili uspješni.

Kent Bazemore s 19 poena i Mike Muscala s 15 koševa i šest skokova predvodili su gostujuću momčad do pobjede, Taurean Prince dodao je 13 koševa, a Dewayne Dedmon 12 poena i 14 skokova.

Najbolji je u redovima Knicksa bio Kristaps Porzingis s 22 poena i osam skokova, Trey Burke dodao je 14 koševa, a Jarrett Jack 11 poena.

NBA:
Boston Celtics - Portland Trail Blazers 97:96
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 94:109
New York Knicks - Atlanta Hawks 96:99
Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 101:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • iadera05.02.2018. u 14:47
    Šture i nepotpune vijesti...Boston je bija bez Irvinga, Smarta, Morrisa, Larkina i novopridošlog Monroea.
    iadera