Nogomet

Damir Kreilach seli u MLS: "Ostvario mi se san"

Dario Dodić • srijeda, 07.02.2018.
Damir Kreilach seli u MLS: "Ostvario mi se san"

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach ostvario je svoj san. Miljenik navijača Union Berlina napušta Njemačku i s obitelji seli u Sjedinjene Američke Države, gdje će u dresu Real Salt Lake Cityja nastupati u MLS-u...

Damir Kreilach napušta redove njemačkog drugoligaša Union Berlina i odlazi u SAD gdje će u najvišem nogometnom rangu, MLS-u, nastupati za momčad Real Salt Lake Cityja. 28-godišnji veznjak nakon četiri i pol sezone napušta Berlin i s obitelji seli u SAD.

Imao je Kreilach s Union Berlinom ugovor do ljeta 2019. godine, ali mu je klub koji nastupa u 2. Bundesligi izašao ususret i prihvatio prijevremeni raskid ugovora kako bi odmah mogao potpisati za MLS franšizu.

"Igrao sam samo za dva kluba u svojih deset godina profesionalne karijere, Rijeku i Union. Sada mi se ostvario san, s obitelji odlazim u Ameriku. Zbog toga sam vrlo zahvalan Unionu što su mi omogućili da iskoristim ovu priliku", izjavio je Kreilach, a prenose službene stranice Union Berlina.

"Počeo sam kao dijete igrati u Rijeci i nastavio kao profesionalac. Odluka o promjeni države nije bila lagana, ali nisam mogao izabrati bolji klub od Union Berlina. Bile su ovo nevjerojatno lijepe i emotivne godine. Za mene i moju obitelj započinje nova avantura koju sa znatiželjom iščekujem. Ponovno nova država, novi jezik, nova kultura - to sam želio doživjeti kao nogometaš. Union će uvijek ostati u mojem srcu", poručio je Kreilach.

"Vjerujem da ne postoji osoba u Unionu koja nije dirnuta Damirovim oproštajem od kluba. Nije nam bilo u planu pustiti ga sada, nismo lako donijeli ovu odluku. Damir je veliki profesionalac koji živi za nogomet, daje čitavog sebe i naporno je radio u Unionu. Kada nam takav igrač, kojem pripadaju velike zasluge, pristupi s vrlo osobnim zahtjevom moramo mu pristupiti s punim poštovanjem, bilo je nužno postići pravedan dogovor za njega i klub. Damir će nam nedostajati, svim srcem želimo njemu i njegovoj obitelji sretno i uspješno provedeno vrijeme u Americi", poručio je šef licenciranja Union Berlina, Helmut Schulte.

Zimski prijelazni rok u MLS-u počinje 7. veljače, klubovi nisu obznanili kolika je odšteta plaćena za prijevremeni raskid ugovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani07.02.2018. u 16:23
    Oduvik je dok je bija dječak maštao o nastupima pred prepunim stadionom u Salt Lake Cityu i evo, san je posta stvarnost
    Bogomdani