Zimski sportovi

Marcel Hirscher u pohodu na jedinu pobjedu koja mu nedostaje: "Bilo bi lijepo imati zlatnu medalju"

Sportnet • srijeda, 07.02.2018.
Marcel Hirscher u pohodu na jedinu pobjedu koja mu nedostaje: "Bilo bi lijepo imati zlatnu medalju"
Foto: EPA

Jedan od najboljih skijaša svih vremena, 28-godišnji Marcel Hirscher, u južnokorejskom Pjongčangu pokušat će doći do prvog zlata na Olimpijskim igrama u svojoj karijeri...

AUTOR: Jan Šneler

Nevjerojatne uspjehe je postizao i dalje postiže Marcel Hirscher. Austrijanac je već srušio rekord Marca Girardellija koji je osvojio pet Velikih kristalnih globusa, a ako je suditi po odličnim rezultatima ove sezone možemo očekivati i osmi Veliki kristalni globus za Hirschera.

Uz to, osvojio je i četiri puta Mali kristalni globus u slalomu te jednako toliko puta u veleslalomu, bio je dva puta Svjetski prvak u slalomu te po jednom u veleslalomu i kombinaciji. Naprosto, Hirscher ima sve moguće trofeje, osim zlatne olimpijske medalje. Na prošlim Igrama u Sočiju bio je drugi.

"Bio bi to odličan uspjeh, ali ne baš toliki da bi mi promijenio život ili karijeru. Ipak, bilo bi lijepo imati zlatnu medalju. Ono što je posve sigurno je da ću ići po to, to je plan. Planovi ne uspijevaju uvijek ali nikada ne znate. Može se dogoditi da mi se snovi ostvare ali isto tako i da završim nastup sa samo jednim srebrom", prilično smireno rekao je Austrijanac za novinare.

Hirscher očito nije opterećen zlatom jer je svjestan da je već sada učinio dovoljno u svojoj karijeri i da sa svega 28 godina ostvaruje sve svoje snove. Ipak, teško je vjerovati da trenutno vodeći svjetski skijaš u ukupnoj konkurenciji, slalomu i veleslalomu ne računa barem na jedno zlatno odličje.

"Jedina stvar koju sada i u narednim godinama mogu raditi je uživati. Više nemam opterećenje da moram napraviti ovo ili ono, sada je ostao užitak. Ako sutra završim karijeru bit ću zadovoljan, bila je to fantastična karijera", iskreno je rekao Hirscher.

Podsjetimo, Hirscher će sigurno nastupiti na slalomu i veleslalomu, a pretpostavlja se i u superveleslalomu i kombinaciji. Prva od utrka na rasporedu je 13. veljače u ranim jutarnjim satima (po hrvatskom vremenu) kada se vozi utrka spusta u sklopu kombinacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!